Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Κοπή πίτας των "Μωμόγερων" Αγίου Μάρκου Κιλκίς

Στην ασφυκτικά κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου, „Οι Μωμόγεροι“, Αγίου Μάρκου Κιλκίς, μέσα σε μια θερμή, φιλική και οικογενειακή ατμόσφαιρα και με την ευλογία των αιδεσιμοτάτων πατέρα Πέτρου και Χρήστου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,3 Φεβρουαρίου 2013, η κοπή της βασιλόπιττας. 
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Αγίου Μάρκου Λάζαρος Παναγιωτίδης και ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου Αντώνιος Σαββίδης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Ιωάννης Διαμαντίδης, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε «ύειαν και ευλοίαν και καλιχρονίαν» και εξέφρασε την χαρά και ικανοποίηση του, που στηρίζουν με την παρουσία τους κάθε χρόνο όλο και ποιό δυνατά τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Ιδιαίτερα, ευχαρίστησε τη νεολαία, τα παιδιά του χορευτικού για το ότι δίνουν πάντα το παρόν τους και σαν φορείς του Νέου και της Ελπίδας, και με το «Γνωρίζοντας το Παρελθόν και κατανοώντας το Παρόν, Μπορούμε να Επενδύσουμε στο Μέλλον» θα δώσουν την μάχη για την επανάκτηση της πατρίδας μας.

Ακολούθησε δοξολογία και κοπή βασιλόπιττας με τους αιδεσιμότατους πατέρα Πέτρο και Χρήστο.
Στη συνέχεια τα παιδιά χορευτικού είπαν τα ποντιακά κάλαντα.

Οι τυχεροί της χρονιάς ήταν η μικρή χορεύτρια Έμη Αντωνοπούλου και από τους ενήλικους η κ. Ντίνα Σαββίδου με ένα φλουρί Κωνσταντινάτο αντιστοίχως.

Οι γυναίκες του συλλόγου προσέφεραν στους παρευρισκομένους καφέ, χυμούς και τα νόστιμα ποντιακά εδέσματα.
Η εκδήλωση επισφραγίσθηκε με το χορό Σέρρα από τα παιδιά του χορευτικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου