Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Διήμερη περιοδεία Τζιτζικώστα στο Κιλκίς

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέπτεται αυτό το διήμερο (31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου 2013) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς και με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα. 
Χθες Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κιλκίς (18.30), όπου ενημερώθηκε για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, για τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις προτεραιότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος στο νομό Κιλκίς.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την οποία διοργάνωσαν η ΠΚΜ, το Επιμελητήριο Κιλκίς και το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, στις 19.00, στο Επιμελητήριο Κιλκίς. Στη συνάντηση, που είχε ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν περισσότεροι από 200 επαγγελματίες του νομού, παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες του προγράμματος για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε διεξοδικά στο πολύ σημαντικό νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όλων των τομέων εκτός λιανικού εμπορίου, με προϋπολογισμό 90 εκ. ευρώ για την ΠΚΜ, τα οποία θα διατεθούν για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας – 63 εκ. ευρώ για τις ήδη λειτουργούσες και 27 εκ. ευρώ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις, με ποσοστό επιχορήγησης 40% για τις μεσαίες και 50% (το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για την ΠΚΜ από την ΕΕ) για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. «Βασικός πυλώνας για την επίτευξη της ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αποτελεί η ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που διαχρονικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά, το στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας. Αυτές αντιπροσωπεύουν την πραγματική οικονομία και αποτελούν την πραγματική πηγή δημιουργίας απασχόλησης», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας περιηγήθηκε στην αγορά του Κιλκίς και είχε επαφές με επαγγελματίες και καταστηματάρχες της περιοχής.

Σήμερα Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013, στις 9 το πρωί, στο Διοικητήριο, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς και υπεύθυνο αγροτικής ανάπτυξης της ΠΚΜ Χρήστο Γκουντενούδη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους του νομού Κιλκίς Π. Θωμαΐδη, Αν. Βεργίδη και Χρ. Ανθρακίδη, στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Κιλκίς και οι αναπτυξιακές προτεραιότητες για το προσεχές διάστημα. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε με τους εργαζομένους της Π.Ε. Κιλκίς.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας προήδρευσε σε σύσκεψη, στις 10 το πρωί, στο Διοικητήριο Κιλκίς, με θέμα την πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ στο νομό Κιλκίς και την ενημέρωση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης στην ΠΚΜ Χρήστος Γκουντενούδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης στο νομό Κιλκίς Παύλος Θωμαΐδης και Ανδρέας Βεργίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Χρ. Ανθρακίδης, ο βουλευτής ΝΔ Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας, ο αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς Π. Κολότσιος, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Αρχής της ΠΚΜ Αγ. Ωραιοπούλου, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ Αλ. Μήλιος, εκπρόσωποι φορέων και Μητροπόλεων του νομού Κιλκίς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνση της υλοποίησης των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, χωρίς καθυστερήσεις, με απόλυτα νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. «Αντίπαλος όλων μας είναι μόνο τα προβλήματα. Σκοπός της αυτοδιοίκησης, της περιφερειακής διοίκησης είναι ένας: Να φέρουμε αποτελέσματα. Να φέρουμε λύσεις απτές και εφαρμόσιμες, για τον τόπο μας και ταυτόχρονα να κοιτάξουμε στα μάτια τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας και κυρίως την πρόκληση της ανάπτυξης», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τζιτζικώστας. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα του νομού Κιλκίς που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και τόνισε ότι «στο νομό Κιλκίς υλοποιούνται έργα ύψους 193 εκατομμυρίων ευρώ με κυρίαρχα αυτά των οδικών αξόνων Ασσήρου – Νέας Σάντας και Μαυρονερίου–Κιλκίς, τα οποία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 57 εκ. ευρώ. Για τα έργα αυτά, ζήτησα από τις υπηρεσίες να προχωρήσουμε χωρίς καθυστερήσεις και να επισπεύσουμε την υλοποίησή τους, έτσι ώστε συνδεθεί με σύγχρονο οδικό δίκτυο ο νομός Κιλκίς με την Εγνατία οδό, αλλά και με τα σύνορα της χώρας μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης για την ΠΚΜ Χ. Γκουντενούδης τόνισε ότι «ο νομός Κιλκίς μέσα από τα έργα του ΕΣΠΑ εκσυγχρονίζεται και αποκτά υποδομές που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας. Στόχος είναι, μετά και τη σημερινή σύσκεψη, να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα στην υλοποίηση των έργων και να ετοιμαστούμε για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020».

1 σχόλιο:

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.