Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Συγκέντρωση εργαζομένων στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και την “Κοινωνική Μέριμνα” του Δήμου Κιλκίς

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και την “Κοινωνική Μέριμνα” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς. Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν οι εξελίξεις για την πορεία του προγράμματος, καθώς και οι ενέργειες και οι δράσεις των εργαζομένων ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους στις 31 Μαρτίου 2013, μετά από 13 συνεχή έτη εργασίας, με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. 
Από την εν λόγω συνάντηση προέκυψε ότι δεν υπάρχει σαφής σχεδιασμός για την ανανέωση των συμβάσεων, για το αν θα γίνει προκήρυξη που διασφαλίζει τις θέσεις των ήδη εργαζομένων, καθώς και για το πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ σε όλη την Ελλάδα χωρίς φροντίδα μετά τις 31/03. Συζητήθηκε ακόμη το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων (συνεταιρισμών) με στόχο το “ξεπούλημα” των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας. Η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά την κατ' επίφαση συνέχιση του θεσμού του Βοήθεια στο Σπίτι, επιχειρώντας να διασώσει απεγνωσμένα το κοινωνικό της προφίλ.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το νέο πλήγμα που δέχονται οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και για την τρομακτική αύξηση της ανεργίας και αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να διεκδικήσουν:

1. Διατήρηση όλων των προγραμμάτων ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨ μετά τις 31/03/13. Κανένα κλείσιμο προγράμματος.
2. Ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων. Καμία απόλυση εργαζομένου.
3. Εξασφάλιση μόνιμης χρηματοδότησης για τη λειτουργία των προγραμμάτων και μετατροπή αυτών σε μόνιμες δομές των Δήμων.
4. Ενίσχυση και επέκταση του θεσμού ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ και ¨Κοινωνική Μέριμνα¨

Για τις επόμενες ημέρες, το προσωπικό προγραμματίζει απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, με ενδεχόμενο κλείσιμο δομών και καταλήψεις Δημαρχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.