Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη για την πρόταση της ΔΟΕ για την αποβολή της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με αφορμή την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε. για την αποβολή της Πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Eκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μαζί με όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού αλλά και τους απλούς πολίτες όπου γης, τις προσπάθειες αποβολής του αρχαιότερου και ελληνικότατου αθλήματος της Πάλης, από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μόνο θυμό και ντροπή, σε όλο τον κόσμο, προξενούν τέτοιες ενέργειες κάποιων ανιστόρητων, που γκρεμίζουν για λόγους σκοπιμότητας τις αρχές και τα θεμέλια του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού κινήματος, βασικό κορμό του οποίου αποτελεί η Πάλη από τα βάθη των αιώνων.

Καλώ, την Κυβέρνηση και τους φορείς του Ελληνικού Αθλητισμού να ταυτιστούν με τις κυβερνήσεις των κρατών , τους εκατοντάδες Ολυμπιονίκες και τον απλό φίλαθλο κόσμο και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ακυρώνοντας και ανατρέποντας τις προτάσεις αυτές.

Όλοι μαζί, να απαιτήσουμε από το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε., που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες , να απορρίψει άμεσα αυτή την πρόταση, δίνοντας νόημα και ουσία στο στίχο του Ολυμπιακού Ύμνου :«στο δρόμο και στο ΠΑΛΕΜΑ και στο λιθάρι…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου