Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη για την πρόταση της ΔΟΕ για την αποβολή της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με αφορμή την πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δ.Ο.Ε. για την αποβολή της Πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Eκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μαζί με όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού αλλά και τους απλούς πολίτες όπου γης, τις προσπάθειες αποβολής του αρχαιότερου και ελληνικότατου αθλήματος της Πάλης, από το Ολυμπιακό πρόγραμμα.

Μόνο θυμό και ντροπή, σε όλο τον κόσμο, προξενούν τέτοιες ενέργειες κάποιων ανιστόρητων, που γκρεμίζουν για λόγους σκοπιμότητας τις αρχές και τα θεμέλια του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού κινήματος, βασικό κορμό του οποίου αποτελεί η Πάλη από τα βάθη των αιώνων.

Καλώ, την Κυβέρνηση και τους φορείς του Ελληνικού Αθλητισμού να ταυτιστούν με τις κυβερνήσεις των κρατών , τους εκατοντάδες Ολυμπιονίκες και τον απλό φίλαθλο κόσμο και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ακυρώνοντας και ανατρέποντας τις προτάσεις αυτές.

Όλοι μαζί, να απαιτήσουμε από το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε., που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες , να απορρίψει άμεσα αυτή την πρόταση, δίνοντας νόημα και ουσία στο στίχο του Ολυμπιακού Ύμνου :«στο δρόμο και στο ΠΑΛΕΜΑ και στο λιθάρι…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.