Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Τώρα και γερμανικές γελοιογραφίες του Μωάμεθ

Mετά τις καρικατούρες της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, συνέχεια έχουν τώρα αντίστοιχα σκίτσα του Μωάμεθ που αναμένεται να δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Titanic. Στο εξώφυλλο του περιοδικού Titanic θα απεικονίζεται ένας, μάλλον, άραβας πολεμιστής που φορά σαρίκι, ο οποίος στο ένα χέρι κρατά ένα σπαθί και με το άλλο αγκαλιάζει την νεαρή σύζυγο του πρώην προέδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας Μπετίνα Βουλφ.
Ο σχετικός τίτλος θα αναφέρει ότι η κ. Βουλφ προτίθεται να γυρίσει ταινία για τον Μωάμεθ και ότι για αυτόν τον λόγο η Δύση βρίσκεται σε αναταραχή. Στις δε εσωτερικές σελίδες θα υπάρξουν άρθρα τα οποία θα ασχολούνται σατιρικά με το Ισλάμ.

«Στη σάτιρα όλα επιτρέπονται»Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη εφημερίδα Rundschau της Φρανκφούρτης ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Λέο Φίσερ, υπεραμύνθηκε του εγχειρήματος λέγοντας ότι στη σάτιρα επιτρέπονται όλα. Αντικρούοντας την κατηγορία ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα αναζωπυρώνουν το κύμα διαμαρτυρίας στους κόλπους των μουσουλμάνων, ο κ. Φίσερ υποστήριξε ότι τότε δεν θα πρέπει να γράφεται τίποτα για το Ισλάμ.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Titanic προκαλεί. Πρόσφατο εξώφυλλο έδειχνε τον Πάπα Βενέδικτο με κίτρινους λεκέδες στο ράσο του, υπονοώντας κατά αυτόν τον τρόπο ότι πάσχει από ακράτεια.
Το νέο τεύχος του περιοδικού, το οποίο τυπώνεται από χθες το βράδυ θα διανεμηθεί στα περίπτερα προς το τέλος της άλλης εβδομάδας. Κανείς δεν γνωρίζει για τις αντιδράσεις που πιθανώς θα προκαλέσει η δημοσίευση. Προς το παρόν, και μετά την επίθεση στην πρεσβεία στο Σουδάν, η Γερμανία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας των διπλωματικών της αντιπροσωπειών σε μια σειρά από χώρες, μεταξύ αυτών και στη Γαλλία.

Deutsche Welle
Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.