Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση ΠΑΣΕΒΕ για την προστασία των υπερχρεωμένων ΕΒΕ και νοικοκυριών

Οι πληροφορίες που έρχονται στην ΠΑΣΕΒΕ απ’ όλη την Ελλάδα εμφανίζουν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ και λαϊκές οικογένειες και ειδικά αυτοί που από τη βαριά φορολογία, το τέλος επιτηδεύματος, το χαράτσι για τα ακίνητα, την εισφορά αλληλεγγύης, τις μειώσει μισθών και συντάξεων κλπ., βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν απ’ τις Τράπεζες, για να κρατήσουν το μικρομάγαζο ή να αποκτήσουν σπίτι.
Σε ιδιαίτερα δεινή θέση βρίσκονται αρκετοί αυτοαπασχολούμενοι, που εξαπατημένοι από τις μεγαλοστομίες της προηγούμενης κυβέρνησης για τα «εγγυώμενα»δάνεια του ΤΕΜΠΜΕ, προσπαθώντας να κρατήσουν στη ζωή την μικροεπιχείρηση σύναψαν δάνειο με τις Τράπεζες που σήμερα με την κρίση και καλπάζουσα ύφεση, αδυνατούν να αποπληρώσουν.
Είναι γνωστό ότι οι πολιτικές που οδήγησαν τα λαϊκά στρώματα στην υπερχρέωση απαιτούν ριζικές ανατροπές στις δομές της κοινωνίας σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
Όμως στις παρούσες συνθήκες και για την άμεση προστασία και ανακούφιση των υπερχρεωμένων λαϊκών στρωμάτων, είναι ανάγκη να παρθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα.
Αυτά τα μέτρα θα αφορούν αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, άνεργους και φτωχομεσαίους αγρότες.
Διαγραφή των δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας όλων των λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν και βρίσκονται κάτω απ’ το όριο της φτώχειας
Τετραμελείς οικογένειες με ετήσιο εισόδημα κάτω των 45.000€ και αναλογικά για μικρότερες οικογένειες.
Διαγραφή των τόκων από όλα τα δάνεια.
Μείωση όλων των δανείων κατά 50%
Αναστολή πληρωμής τους, για όσο διαρκεί η κρίση ή είναι άνεργοι.
Ειδικά για αυτοαπασχολούμενους μικρούς ΕΒΕ, φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρό-
φους και μικρούς ψαράδες:
Μείωση όλων των επιχειρηματικών/αγροτικών δανείων προς τις Τράπεζες κατά 30%.
Πάγωμα αποπληρωμής για όσο διαρκεί η κρίση.
Διαγραφή όλων των πανοτοκίων.
Οι συνθήκες που βιώνουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα απαιτούν να γίνει πράξη το σύνθημα:
«ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, σωματεία, συλλόγους, Ομοσπονδίες μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΠΑΜΕ, τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, τους ψαράδες και την ΠΑΣΥ, να πάρουν πρωτοβουλίες, ώστε να εμποδίσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια κατασχέσεων, με παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Τράπεζες, δικαστήρια κλπ.
Είναι ανάγκη το Αγωνιστικό Αντιμονοπωλιακό Κίνημα να διεκδικήσει αυτή την ελάχιστη προστασία από τα Τραπεζικά τρωκτικά.
Η Πανελλαδική Γραμματεία της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.