Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

3.000 Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αναλαμβάνουν άμεσα υπηρεσία

Τελετή για την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του νέου Υφυπουργού Ελευθέριου Οικονόμου πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012, στο υπουργείο. Τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και τον κ. Ελευθέριο Οικονόμου υποδέχτηκε στην Ηγεσία του Υπουργείου ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε «Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Η εμπιστοσύνη που επιδεικνύει και στην παρούσα συγκυρία ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σε όλους εμάς, πέραν του ότι αποτελεί τιμή, μας επιφορτίζει και με μια μεγάλη ευθύνη, την οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας: να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση και με ακόμα περισσότερη δουλειά την προσπάθεια, που υπερβαίνει την προσωπική μας θέση. Προσπάθεια συλλογική, εθνική και σε ορισμένες διαστάσεις της ευρωπαϊκή. Θέλω κύριε Υπουργέ να σας διαβεβαιώσω πως σε ό,τι με αφορά, η συστηματική, επίπονη καθημερινή ενασχόλησή μου με τα θέματα αρμοδιότητάς μου, η ειλικρινής διάθεση συνεργασίας και στήριξης στην κοινή μας προσπάθεια, θα είναι η βάση που θα κινηθώ με προσήλωση και το επόμενο διάστημα, όπως ελπίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν πως έπραξα όλο το διάστημα αυτών των 18 μηνών».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έθεσε τις προτεραιότητες του έργου που πρέπει να επιτελεστεί. Αστυνόμευση. Καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της ανομίας και εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων «παντού θα δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι ο δημόσιος χώρος, ο χώρος που κινείται καθημερνά ο πολίτης, η αγορά, ο χώρος διασκέδασης, ο χώρος εργασίας δεν είναι χώρος ανομίας, αλλά είναι χώρος ασφάλειας, κοινωνικής ειρήνης, δημοκρατίας, σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίας. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια χώρα και εμείς και τα παιδιά μας, μια χώρα ελευθερίας. Μια χώρα όπου το δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να αισθάνεται ασφαλής πρέπει να είναι κυρίαρχο». Στο πλαίσιο αυτό όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη άμεσα θα αναλάβουν υπηρεσία συνολικά 3.000 αστυνομικοί της ΔΙΑΣ.
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, στην ομιλία του για την ανάληψη των καθηκόντων του τόνισε «αντιμετωπίζουμε νέες πραγματικότητες, πρωτοφανείς για την πατρίδα και την κοινωνία. Η παράνομη μετανάστευση, η τρομοκρατία, η εγκληματικότητα και η οικονομική κρίση συνθέτουν τη νέα κοινωνική μας πραγματικότητα. Η ανάγκη για προσαρμογή στις απαιτήσεις των καιρών, θα ισχυροποιείται διαρκώς. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, προκειμένου να πάμε μπροστά. Όλοι μας οφείλουμε να είμαστε συνοδοιπόροι στην κοινή προσπάθεια χωρίς κομματικά κουστούμια, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς διαιρέσεις. Αυτή είναι η μοναδική μας συνισταμένη, στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας. Η διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών να ζουν, να εργάζονται και να δημιουργούν σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Γιατί οι μεγάλοι στόχοι και οι μακροπρόθεσμες πολιτικές περνούν μέσα από την καθημερινότητα των πολιτών».
Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Νομικός Σύμβουλος του Κράτους κ. Αναστασόπουλος Δημήτριος, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Πρόεδρος του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών κ. Αγγελόπουλος Παναγιώτης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Σούλης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Κων/νος Μπίκας. Επίσης παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και ανώτατοι Αξιωματούχοι της Πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.