Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Δήλωση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ασφάλεια της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Δριβελέγκας, με αφορμή δηλώσεις σε ΜΜΕ για την ασφάλεια και την ποιότητα της πατάτας Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:«Διαβεβαιώνουμε ότι η πατάτα Νευροκοπίου, όπως και όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία των καταναλωτών.
Να σταματήσουν ορισμένοι να κάνουν ανεύθυνες δηλώσεις που πλήττουν τα αγροτικά μας προϊόντα και τον Έλληνα παραγωγό.
Όσον αφορά στη συγκεκριμένη εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ που προβλέπει μέτρα προστασίας της πατάτας από την ασθένεια «synchytrium endobioticum», γνωστή ως «καρκίνωση της πατάτας», θα ήθελα να τονίσω ότι ο παθογόνος αυτός μύκητας προσβάλλει μόνο την παραγωγή (μείωση της παραγωγής) και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με το τελικό προϊόν που φτάνει στον καταναλωτή. Δεν επηρεάζει την υγεία του καταναλωτή.
Για τις μεμονωμένες εκτάσεις πατάτας που είχαν προσβληθεί από την εν λόγω ασθένεια έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα μόνο και μόνο για να μη ζημιωθεί η παραγωγή και δεν έχουν καμία σχέση με την υγιεινή και την ασφάλεια του προϊόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.