Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Ακυρώθηκε το Eurogroup της Τετάρτης

Ακύρωσαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών τη συνεδρίαση του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη, με θέμα την έγκριση του δεύτερου ελληνικού πακέτου διάσωσης και το PSI. Οι υπουργοί θα μιλήσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.Ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του Eurogroup, επικαλέστηκε την ανάγκη να συνεχιστεί η τεχνική δουλειά, καθώς και την έλλειψη διαβεβαιώσεων εκ μέρους των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών ότι θα συμμορφωθούν με τους όρους του προγράμματος, ακόμα και μετά τις εκλογές.
Ο Juncker περιμένει ακόμα τις διαβεβαιώσεις των πολιτικών αρχηγών ενώ αναφέρει ότι πρέπει να γίνει και άλλη τεχνική δουλειά πάνω στο σχέδιο για την κάλυψη των 325 εκατ. ευρώ σε περικοπές που ζητούν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα αλλά και στην ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους.
Οι υπουργοί θα συναντηθούν στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, την επόμενη Δευτέρα.
Οι καθυστερήσεις εντείνουν τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, όταν καλείται να αποπληρώσει ομόλογα 14,5 δισ. ευρώ που λήγουν, στις 20 Μαρτίου. Επιπλέον, μαρτυρούν το χάσμα απόψεων ανάμεσα στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για το εάν η διάσωση της Ελλάδας αξίζει ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου