Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας των απόστρατων αξιωματικών στο Κιλκίς

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να γίνει γνωστή η παρουσίαση των θέσεών του, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, η πρωτοβουλία που ξεκίνησαν απόστρατοι αξιωματικοί των Ε.Δ. και των Σωμάτων Ασφαλείας, βρέθηκε και στο Κιλκίς.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.

Το βασικό μήνυμα που προσπάθησαν να περάσουν οι ομιλητές στο κοινό -στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι απόστρατοι, μεσήλικες και άνω- είναι ότι ο Σύνδεσμός απέχει μακράν από την πολιτική και τους πολιτικούς των καθιερωμένων κομμάτων. Εξάλλου, όπως ανάφεραν, θέλοντας να διαχωρίσουν την περίπτωσή τους, τα σημερινά κόμματα είναι αυτά που έχουν οδηγήσει τη χώρα στην σημερινή της κατάσταση.
Κάποιες χαρακτηριστικές εκφράσεις που ειπώθηκαν είναι και οι εξής: «Εμείς δεν είμαστε πολιτικοί, είμαστε Έλληνες πολίτες, είμαστε εσείς. Είμαστε μια πρωτοβουλία απόστρατων αξιωματικών που προβληματιζόμενοι βλέποντας τις εξελίξεις, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε ενεργά και να δημιουργήσουμε έναν πολιτικό φορέα για να χτυπηθεί το φαύλο πολιτικό σύστημα...
Ενώ η πατρίδα αιμορραγεί, αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους».
Σε ό,τι αφορά τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ανά τομέα, αυτές όπως τόνισαν οι ομιλητές, θα δημοσιευτούν μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του Συνδέσμου η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός του Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν τα μέλη του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβούλιου του Συνδέσμου κ.κ. Ανάργυρος Σαρήπαπας και Σταύρος Σακελλαρόπουλος, ο υπεύθυνος Συνδέσμου Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βασίλειος Χαλκιάς, ο υπεύθυνος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ. Γεωργουλάς Βασίλειος, καθώς και στελέχη από άλλες πόλεις (Δράμα, Θεσ/νικη, Βέροια).
Απώτερος σκοπός του νέου αυτού πολιτικού φορέα είναι η ανάδειξη των υγιών Εθνικών και Δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και «του πραγματικού Έλληνα, αυτού του φιλότιμου, του εργατικού, του εφευρετικού, του πατριώτη, ο οποίος ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει, όπως ανεπιτυχώς προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, αλλά απλώς περιμένει αυτόν που θα του ξαναδώσει τη θέση που του αρμόζει, μέσα σε μια κοινωνία με πραγματικά ίσες ευκαιρίες προς όλους».
Ο Σύνδεσμός που παραπέμπει στην πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος την 15η Αυγούστου του 1909 στο Γουδή, όπου σε παρόμοιες για τη χώρα συνθήκες παρενέβη τότε στα πολιτικά δρώμενα και επέβαλε τον Ελευθέριο Βενιζέλο σαν ηγέτη της Ελλάδας, ιδρύθηκε την ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011.
Το έμβλημά του έχει σχήμα αποτελούμενο από τρεις πλάγιες παράλληλες γραμμές, χρώματος γαιώδους, βαθέος κυανού και γαλάζιου αντίστοιχα. Τα χρώματα αυτά συμβολίζουν τη γη, τον αέρα και τη θάλασσά μας, στοιχεία Εθνικής κυριαρχίας, τα οποία όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου «σήμερα διακυβεύονται από ενέργειες και παραλείψεις του πολιτικού κατεστημένου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.