Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις προέδρου ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) κ. Βασίλη Κορκίδη με αφορμή τις απαιτήσεις της Τρόικας και τις νέες συναντήσεις με τον Υπουργό Εργασίας

«…Οι εντολές της Τρόικας για άλλη μια φορά αγνοούν και περιφρονούν την Κυβέρνηση, τα κόμματα και τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων, αδιαφορούν για τη θέση και την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και παρακάμπτουν κάθε κοινοτική νομοθεσία.
Η σκληρή γραμμή της Τρόικας σε σχέση με τα εργασιακά, μας προκαλεί να διερωτηθούμε εάν έχουμε να κάνουμε με εκδικητική εμμονή ή με κάποια αλλότρια σκοπιμότητα, όταν μάλιστα με διάφορες παρεμβάσεις οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 12% - 14% , ενώ ταυτόχρονα η ανεργία και η ύφεση έχουν εκτοξευτεί. Επιπλέον, είναι απορίας άξια η περίεργη επιμονή για μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα που αφορά μόνο το 13% των χαμηλόμισθων εργαζομένων, αφού για το 87% των μισθωτών στον ιδιωτικό τομέα με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το τριετές πάγωμα μισθών και των ωριμάνσεων, θα μειωθεί επιπλέον το εργατικό κόστος τουλάχιστον από 15% έως 20%.
Τα τελεσίγραφα και οι εκβιασμοί που ασκούν οι δανειστές μας σε κάθε επίσκεψή τους, επιβεβαιώνουν ότι έρχονται μόνο για να ανακοινώσουν και να επιβάλλουν μέτρα και όχι για να ακούσουν, ενώ η προσβλητική αντιμετώπιση της Ελλάδας, όπως η κατάταξη της ανάμεσα στις τέως ανατολικές χώρες και η τριτοκοσμική αντιμετώπιση των Ελλήνων δοκιμάζουν επικίνδυνα τα όρια της δικής μας αντοχής. Η αγνόηση των συναινετικών αποφάσεων που πάρθηκαν στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου και η δέσμη εντολών που μάλλον κατατείνουν στη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνικής συνοχής, μας κάνουν να απορούμε για τις πραγματικές προθέσεις των δανειστών μας.
Οι κοινωνικοί εταίροι με την συμφωνία μας, φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι δεν τους διευκολύναμε όπως ίσως θα περίμεναν και πλέον είμαστε αμελητέα ποσότητα για να μετριάσουμε τις απαιτήσεις των αποφάσεων τους και τις εντολές «εκτέλεσης» της αγοράς. Εάν οι δανειστές μας πράγματι επιθυμούν να σώσουν την ελληνική οικονομία και όχι να εξυπηρετήσουν διεθνείς και εγχώριες σκοπιμότητες, πρέπει να σταματήσουν να είναι απόλυτοι και να επανεξετάσουν την μαύρη λίστα των απαιτήσεών τους.
Οι Έλληνες έμποροι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και οι στιγμές πολύ κρίσιμες, ωστόσο δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να γίνουν λογιστές και διαχειριστές στις επιχειρήσεις μας. Η ΕΣΕΕ δεν αλλάζει στάση στα φιρμάνια της Τρόικας για μισθούς και δώρα και θα επιμείνει τεκμηριωμένα στις προτάσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.