Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012

Εβδομάδα δραστηριοτήτων του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Εβδομάδα πλήρης δραστηριοτήτων ήταν για το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, η εβδομάδα που προηγήθηκε των Χριστουγέννων. 
Ο φορέας μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης, με την καθοδήγηση του προσωπικού, υποδέχτηκαν παιδιά όλων των ηλικιών και μαζί δημιούργησαν διάφορες κατασκευές από χαρτόνι όπως χριστουγεννιάτικες κάρτες, σελιδοδείκτες, στολίδια από ζυμάρι καθώς και αυτοσχέδιο πίνακα ζωγραφικής. 

Η Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ήταν μέρα γιορτής και για τις δύο βάρδιες. Η πρωϊνή γιορτή οργανώθηκε με ευθύνη του τμήματος Μουσικοκινητικής και περιελάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορογραφία με τη συμμετοχή ωφελουμένων και προσωπικού. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο αποτελούμενο από φωτογραφίες που θύμισαν στους παρευρισκόμενους στιγμές δραστηριοτήτων από όλο το 2012. 

Η γιορτή της απογευματινής βάρδιας ήταν πρωτοβουλία της 2ης Ομάδας Δασοπροσκόπων και περιελάμβανε ένα αυτοσχέδιο θεατρικό καθώς και μια μεικτή χορωδία αποτελούμενη από άτομα με και χωρίς αναπηρία. Η πρωτοβουλία, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο της, είναι από μόνη της σημαντική καθώς προέρχεται από νέες και νέους ηλικίας 13 έως 15 ετών και αποδεικνύει πως η κοινωνική ένταξη γίνεται πράξη με αγγελιοφόρο το πιο ελπιδοφόρο τμήμα της κοινωνίας μας. 

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης επισκέφθηκε υπηρεσίες μοιράζοντας αναμνηστικά ημερολόγια. Την Παρασκευή οι ωφελούμενοι τα άκουσαν από το 7ο Δημοτικό Σχολείο, την ορχήστρα του 2ου Γυμνασίου και από το Ράντσο Κιλκίς ενώ τα έψαλαν στην Περιφερειακή Ενότητα και στο Δημαρχείο Κιλκίς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου