Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Συναντήσεις Γκουντενούδη με κυβερνητικά στελέχη

Συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γκουντενούδης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Οι περισσότερες επαφές έγιναν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να προωθηθούν θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του νομού. 
Στη συνεργασία που είχε ο κ. Γκουντενούδης με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τέθηκαν ζητήματα όπως: 
· Οι ζημιές στο βαμβάκι από το σκουλήκι. Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ο νομός θα περιληθφεί στη σχετική λίστα του ΕΛΓΑ ώστε οι ζημιές να εξισορροπηθούν από τη συνδεδεμένη ενίσχυση προκειμένου να καλυφθεί το πλαφόν της παραγωγής (186 κιλά/στρέμμα).

· Το ζήτημα της αναβάθμισης των Βιομηχανικών Σφαγείων Κιλκίς, η οποία θεωρείται πλέον άκρως απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε για εξεύρεση λύσης ώστε να απεμπλακεί η χρηματοδότηση.

Με τον Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου κ. Μ. Κορασίδη συζητήθηκαν τα θέματα:

· Το θέμα της εξατομίκευσης, για τους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλισθεί η ενίσχυση για τα έτη 2010-2011 που εκκρεμεί αδικαιολόγητα.

· Το θέμα της κατοχύρωσης του κάστανου του Παίκου ως προϊόντος Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.).

· Καθώς και τα ερωτήματα – προβλήματα που τέθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη για το νόμο 4061/12 που αφορά θέματα Πολιτικής Γης. Η διαβεβαίωση ήταν ότι θα εξετασθούν και αναλογικά θα δοθούν λύσεις.

Με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο συζητήθηκαν τα θέματα:

· Η ολοκλήρωση του αρδευτικού δικτύου της Αρτζάν για την ομαλή άρδευση 12.300 στρεμμάτων της ευρύτερης περιοχής. Προς το σκοπό αυτό θα δρομολογηθεί η κατασκευή αναβαθμού στον Αξιό μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται ο ταμιευτήρας και το δίκτυο.

· Για το φράγμα του Μεταξοχωρίου διατυπώθηκε η πρόθεση του Υπουργείου για επιδίωξη συμπερίληψης του έργου σε επόμενη προγραμματική περίοδο.

· Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί όσον αφορά τις νέες αιτήσεις βιοκαλλιεργητών του 2012, ένα θέμα που είχε θίξει ο Αντιπεριφερειάρχης με επιστολή του και για το οποίο δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξουν οι σχετικές λύσεις.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε επίσης συνεργασία με την ηγεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ). Τέθηκε το θέμα της επιμήκυνσης της περιόδου αποπληρωμής των τριών δανείων που έχει συνάψει η Περιφερειακή Ενότητα (πρώην Νομαρχία) για την αποπεράτωση του νέου κτιρίου της. Η επιμήκυνση θα έχει διάρκεια 8 έτη με 3ετή περίοδο χάριτος αρχής γενομένης από την 1-1-2013. κατά την περίοδο αυτή θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι με επιτόκιο μειωμένο κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Με την εξέλιξη αυτή, η Περιφερειακή Ενότητα θα εξοικονομεί κονδύλια για την άνετη κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.