Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

“Αν αποτύχουμε στην Ελλάδα θα ρεζιλευτούμε” - Το παρασκήνιο της σύγκρουσης ΔΝΤ - Ευρωζώνης

- Κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ φωτίζει τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη
-”Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κλωτσήσει αυτό το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο”
-”Το πρόβλημα του ΔΝΤ δεν είναι οι Έλληνες, αλλά οι Ευρωπαίοι”

Ενα κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ, παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα “φωτίζει” τη σύγκρουση των δύο πλευρών του Ατλαντικού.
Στο κείμενο που αποκαλύπτει η εφημερίδα “Επενδυτής” αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Αδιαπραγμάτευτος στόχος του ΔΝΤ είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές. Γι’αυτό και το ταμείο δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανέναν να "κλωτσήσει το ντενεκεδόκουτο στο δρόμο”.

Στο κείμενο, αναφέρεται ρητά ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές.

Το Ταμείο επιμένει πως «...είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι’ αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της».

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.