Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Οι τοποτηρητές του Ιβάν

Θέλει να εξασφαλίσει την επυτυχία της επένδυσης του στον “Δικέφαλο”. Ο ρόλος της Μαρίας Γκοντσάρεβα, του Ζερμάν Τσιστιακόφ και του Αλεξάντερ Ραζορέινοφ
Το νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώθηκε από τον Ιβάν Σαββίδη, μετά από πολλές ζυμώσεις και σκέψεις. Ο Ζήσης Βρύζας παραμένει στη θέση του προέδρου, ενώ θέση στο νέο σχήμα έχει και η Μαρία Γκοντσάρεβα.

Παρελθόν από τη διοίκηση αποτελούν οι Βασίλης Τριλυράκης, Γιώργος Σαχπατζίδης και Άντον Κοντάρεφ, με τους αντικαταστάτες τους να είναι οι Δημοκράτης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Ποικιλίδης και ο Ηλίας Γεροντίδης. Ο Ηλίας Γεροντίδης είναι ο νέος υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, και η παρουσία του στη νέα διοίκηση δείχνει τη σημασία που δίνει ο Ιβάν Σαββίδης στην αποτροπή επεισοδίων και στα φαινόμενα βίας. Κάπου ανάμεσα στα ονόματα, διαβάζει κανείς και αυτό της Μαρίας Γκοντσάρεβα, της «σιδηράς κυρίας» που έχει τον ρόλο του «σπασμένου» τηλεφώνου στον Ιβάν. Εκτός όμως από αυτούς, υπάρχουν κι άλλοι δύο που δεν είναι συνηθισμένοι. Ο Τσιστιακόφ και ο Ραζορέινοφ.

Επί των οικονομικών η ΓκοντσάρεβαΩς γνωστόν, η κυρία Γκοντσάρεβα είναι στενή συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη σε πολλές επιχειρήσεις, και έτσι τη θέλει να ελέγχει πολλά μέσα στον ΠΑΟΚ και να αποτελεί τα δικά του μάτια στη Θεσσαλονίκη. Απαίτησε λοιπόν μέσα σε όλα να είναι παρούσα και στη νέα διοίκηση Πρωτοδικείου. Επίσης, θα είναι υπεύθυνη και για την επιλογή των ανθρώπων μέσα στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Άλλωστε, σε όλους μέσα στην ΠΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης έχει διαμηνύσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο της Γκοντσάρεβα. Είναι στην επιτροπή του ομογενή επιχειρηματία, που θα κρίνει και τις ικανότητες όλων των στελεχών του ΠΑΟΚ την περίοδο που διανύουμε. Συγκεκριμένα, τα λόγια του Ιβάν Σαββίδη για τη Μαρία Γκοντσάρεβα: «Στη Μαρία έχω δώσει ανάλογο ρόλο σε τρεις-τέσσερις εταιρείες μου μέχρι σήμερα και τα πήγε περίφημα. Της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη». Αυτά είναι τα… χαριτωμένα της υπόθεσης και τα διοικητικά.

Κέρδισε τις εντυπώσεις ο ΤσιστιακόφΈγινε μια κουβέντα την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ του Ζερμάν Τσιστιακόφ και των Γιώργου Δώνη και Παντελή Κωνσταντινίδη, και είχαν να το λένε τόσο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ όσο και ο τεχνικός διευθυντής ότι δεν πρόκειται για κανέναν τυχαίο. Κι εκτός από τους δύο, πολλοί είναι μέσα στην ομάδα που θέλουν τον Ρώσο συνεργάτη του Σαββίδη να έχει έντονα ενεργό ρόλο στην ΠΑΕ. Ο Τσιστιακόφ ήταν μέχρι πριν από λίγο καιρό αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής στην Ανζί, και πλέον μετά την αποδοχή της πρότασης του Ιβάν Σαββίδη είναι και επίσημα ο «στρατηγικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού», όπως ανακοίνωσε η ίδια η ΠΑΕ, όντας το Νο2 στην ιεραρχία της ομάδας, κάτω μόνο από τον Ιβάν Σαββίδη. Έχει κάνει σπουδές πάνω στο αθλητικό μάνατζμεντ, ενώ έχει θητεία και στη ρωσική μπασκετική λίγκα, όπως έχετε διαβάσει στο «iapopsi.gr». Ο Τσιστιακόφ θα γίνει μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και πρώτο του μέλημα ήταν να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες για να ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Θυμίζουμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έλεγε εδώ και καιρό πως θα φέρει κάποιον άνθρωπο που είναι σύμβουλός του σε ποδοσφαιρικά θέματα, και όλοι λένε ότι πιθανότατα ο Τσιστιακόφ είναι αυτός στον οποίο αναφερόταν, καθώς έχει γνώση του αντικειμένου και έχει την εμπειρία να «τρέξει» μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, αφού επαναλαμβάνουμε ότι το αντικείμενο της Μαρίας Γκοντσάρεβα είναι καθαρά οικονομικό.

Ο Ρώσος σύμβουλος του μεγαλομετόχου έχει συναντηθεί ήδη με τον Ζήση Βρύζα και την Γκοντσάρεβα, και το μόνο που απομένει είναι να αποσαφηνιστεί και επίσημα ο ρόλος του στον ΠΑΟΚ. Ξαναλέμε ότι πολύς κόσμος εντός της ΠΑΕ έχει ενθουσιαστεί μαζί του και θέλει να συνεργαστούν.

Για την αναδιοργάνωση των Ακαδημιών Η ρώσικη… τρόικα του Ιβάν ολοκληρώνεται με τον Αλεξάντερ Ραζορέινοφ, που θα αναλάβει τις Ακαδημίες. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ είχε κάνει σαφές εξαρχής ότι θα δώσει ιδιαίτερο βάρος στη λειτουργία των Ακαδημιών. Στη συνέντευξη Τύπου αλλά και ακολούθως στην ομιλία του με τους οπαδούς του συλλόγου, πριν από περίπου έναν μήνα, είχε αναφερθεί σε ένα έργο που συνολικά μπορεί να έχει κόστος 50 εκατ. ευρώ και το οποίο περιλαμβάνει (και) την κατασκευή υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων. Πριν από μερικές ημέρες έφθασε στη Θεσσαλονίκη ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Αλεξάντρ Ραζορέινοφ, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ. Ο Ρώσος προπονητής μίλησε με τους υπευθύνους των Ακαδημιών του «δικεφάλου», Κώστα Λαγωνίδη και Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο, επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις της ομάδας στη Νέα Μεσημβρία, αλλά και τους ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ17 και Κ20 στις προπονήσεις και στους αγώνες που έδωσαν το τελευταίο δεκαήμερο. Αφού ολοκληρωθεί η επιθεώρηση του Ραζορέινοφ, αναμένεται να συνταχθεί και η σχετική έκθεση, με την οποία θα ενημερώσει τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ για την πορεία του τμήματος που ο ίδιος ο Σαββίδης θεωρεί απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Νέα ήθη και έθιμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μένει μόνο να δούμε το αποτέλεσμα…

www.iapopsi.gr

1 σχόλιο:

  1. Βρε την ομάδα του τεμέκ λαού με τι βρίσκει χρήματα,παπατζίδες στο ξέπλυμα χρήματος πρώτοι ειστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.