Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με λαμπρότητα τα εγκαίνια του Ι.Ν. Άνω Αποστόλων Κιλκίς

Φωτο - Ρεπορτάζ: Χρήστος Χ. Καναρόπουλος
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άνω Αποστόλων Κιλκίς την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, παρουσία των αρχών του Δήμου Κιλκίς και πλήθος ευσεβών πιστών από την ευρύτερη περιοχή.

Το απόγευμα του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων και τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου τελέσθηκε η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων, όπου στο Ιερό Θυσιαστήριο τοποθετήθηκαν μαρτυρικά λείψανα Αγίων της Εκκλησίας μας, μαζί με τα ονόματα των πιστών, άναψαν οι καντήλες του Ιερού Ναού και τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εγκαινιασθέντα πλέον Ναό του Αγίου Νεκταρίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, με την συμμετοχή του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Δημητρίου Κομνηνού και ιερέων της περιοχής. Παράλληλα κατά τη διάρκεια των Εγκαινίων, ο Μητροπολίτης Κιλκίς, εξηγούσε στο ποίμνιό του, τα συμβαίνοντα εντός του Ιερού Βήματος, στην μοναδική αυτή ακολουθία.

Τέλος, ο κ. Εμμανουήλ στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δημήτριο και όσους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθειά να ανεγερθεί και να εγκαινιασθεί ο Ναός αυτός αλλά πάνω απ’ όλα ευχαρίστησε το λαό του Θεού, αφού από το δικό του υστέρημα χτίστηκε. Αυτά ήταν τα τέταρτα εγκαίνια για τον Μητροπολίτη του Κιλκίς ενώ συγκίνηση προκάλεσε το γεγονός όταν ο λαός αναφώνησε άξιος για τον εφημέριο του Ναού π. Δημήτριο τον οποίο και χειροκρότησε θερμά.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο εν. αρ. Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημ. Τσαντάκης, ο Δημ. Σύμβουλος Κ. Παπαδάκης, ο τ. Βουλευτής Θόδωρος Πασσαλίδης και ο πρόεδρος του Δημ. Διαμερίσματος Άνω Αποστόλων κ. Σιδηρόπουλος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.