Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Με 167 «ναι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή ο Προϋπολογισμός του 2013

Υπερψηφίστηκε με 167 «ναι», έναντι 128 «όχι» και 4 «παρών» -σε σύνολο 299 βουλευτών- ο προϋπολογισμός 2013 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Απών από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης. Όσον αφορά στους δύο «αντάρτες» της ΔΗΜΑΡ, ο Οδυσσέας Βουδούρης ψήφισε «ναι» στις δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας και «όχι» σε όλες τις άλλες δαπάνες του προϋπολογισμού· «όχι» και από τον Π. Μουτσινά.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη διαγραφή του βουλευτή Λευκάδας της ΝΔ Θοδωρή Σολδάτου που δεν υπερψήφισε τις δαπάνες του προϋπολογισμού για το υπουργείο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ: «Ναι» στον προϋπολογισμό ψήφισε ο Κώστας Σκανδαλίδης και η Θεοδώρα Τζάκρη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης ψήφισε «παρών», όπως και οι Γιάννης Κουτσούκος, Αντζελα Γκερέκου και Μάρκος Μπόλαρης. «Όχι» ψήφισε ο Μιχάλης Κασσής.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. «Με ακόμη μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Τώρα ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Εξοπλισμένος με τα 167 «ναι» στον προϋπολογισμό δήλωσε ότι μεταβαίνει στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η δόση θα εκταμιευθεί έγκαιρα.

Σε υψηλούς τόνους ήταν οι ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών που προηγήθηκαν της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με σφοδρότατη προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα ανέβηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου ο Αντώνης Σαμαράς. «Δεν είστε το αύριο, δεν είστε το σήμερα, ούτε το χθες, είστε τα υπολείμματα της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών που καταρρέουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας για όργιο δημαγωγίας, δηλητηρίαση του ελληνικού λαού με την καλλιέργεια απελπισίας και κερδοσκοπία πάνω στην απόγνωση. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η δόση στην Ελλάδα θα έλθει «έγκαιρα, στο ακέραιο και με το παραπάνω», αναφέροντας ότι ο ίδιος «από αύριο αλλάζει κεφάλαιο, και θα κυνηγήσει τις επενδύσεις» εντός και εκτός Ελλάδας.

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό 2013, κατά την οποία τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει όλα τα μέτρα σε ένα νόμο με ένα άρθρο, όπως τα φέρατε». «Ακολουθείσατε το κρυφό πρόγραμμά σας, του καλού και υπάκουου μαθητή· όμως δεν πέρασαν λίγες ώρες από την υπερψήφιση του πιο σκληρού πακέτου μέτρων και ο καλός μαθητής δεν παίρνει τη βάση, μένει μετεξεταστέος για τον Δεκέμβρη και βλέπουμε» τόνισε και ρώτησε: «Μας κατηγορείτε ότι δεν έχουμε πρόγραμμα. Εσείς τι θα κάνετε αν δεν σας δώσουν τη δόση, κύριε Σαμαρά;»

Εσωτερικές και εξωτερικές προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ανακάμψει και να εξέλθει από την κρίση παρουσίασε κατά την ομιλία του στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Έκανε δε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η εκλογική έφοδος του Ιουνίου απέτυχε και δεν θα ξαναβρεθεί αυτή η ευκαιρία».

Η ΔΗΜΑΡ θα πει «ναι» στον προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα θα αγωνιστεί για βελτιώσεις σε αυτόν, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αργά το απόγευμα της Κυριακής. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει και η κυβέρνηση πρέπει να διεκδικήσει την αλλαγή. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να τίθεται θέμα συνέχισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας λόγω της διελκυστίνδας μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Ζήτησε, δε, η δόση να εκταμιευθεί αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Σε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προχώρησε στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, καλώντας τους να μην λειτουργούν σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών και κατηγορώντας τους εκβίασαν το λαό και τους βουλευτές τους για να περάσουν τα μέτρα.

Την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη κάποια στιγμή θα έλθει αλλά θα είναι «με ερείπια και με λαό εξαθλιωμένο» έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την συζήτηση για την έγκριση του προϋπολογισμού του 2013. Τόνισε ακόμη ότι η παλιά αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχει δώσει τη θέση της σε μια αντιπαράθεση ΝΔ και δορυφόρων και ΣΥΡΙΖΑ και δορυφόρων. Χαρακτήρισε δε το ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο του λόμπι της δραχμής» ενώ επιτέθηκε κατά των προτάσεών του για την ανάκαμψη.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.