Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εκπαιδευτική επίσκεψη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς και συγκεκριμένα, ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαδόπουλος Αριστείδης και η δασκάλα ειδικής αγωγής κα. Χαραλαμπίδου Μαρία, πραγματοποίησε την πρώτη συνάντηση των εταίρων στην πόλη Sopot της Πολωνίας από τις 9/11/2012 έως τις 15/11/2012. Το ταξίδι και η γνωριμία με την Πολωνία ήταν μία εποικοδομητική εμπειρία. Η οργάνωση της χώρας υποδοχής ήταν υψηλού επιπέδου και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα για την υποδοχή που θα πραγματοποιήσει η χώρα μας στις 16-21/3/2013. Η ομάδα της Πολωνίας ήταν χαρακτηριστική για την ευγένεια, την καλλιέργεια και το ήθος της. Χαρακτηριστική ήταν η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις χώρες. Το συγκεκριμένο ταξίδι συνδύαζε γνώσεις σε σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της χώρας της Πολωνίας, καθώς και γνωριμία με το εκπαιδευτικό της σύστημα. Παρατηρήθηκε η ποιότητα ζωής, η καθαριότητα και η προσβασιμότητα στις πόλεις που επισκεφθήκαμε.

 Όσον αφορά στην ειδική αγωγή της χώρας, χαρακτηριστικές ήταν οι προαπαιτούμενες κτιριακές υποδομές, οι οποίες ικανοποιούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία, οι παροχές εκπαίδευσης αλλά και κατάλληλου αριθμού εκπαιδευτικού προσωπικού (π.χ. σε κάθε τάξη υπάρχουν κατά μέσο όρο 5-6 μαθητές με έναν μόνιμο εκπαιδευτικό και μόνιμο βοηθό, κάτι το οποίο αναβαθμίζει και την ποιότητα της εκπαίδευσης). Με την μετακίνηση αυτή αποκομίστηκαν πολύ θετικές εμπειρίες και ιδέες για προσαρμογή, αν όχι υιοθέτηση, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου μας. Χαρακτηριστική είναι και η καλλιέργεια των γλωσσικών μας δεξιοτήτων, καθώς και η συνεργατικότητα μεταξύ των συναδέλφων (ήδη έχει γίνει ενημέρωση των συναδέλφων, των γονέων, καθώς και κάποιων φορέων της τοπικής κοινωνίας του Κιλκίς κι έχει αρχίσει να προετοιμάζεται η υποδοχή στην χώρα μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.