Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ομιλία Νεκτάριου Δαπέργολα και Θεοφάνη Μαλκίδη στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Η ‘’κρίση’’ είναι πολυδιάστατη. Ένα πολυκέφαλο τέρας, το οποίο πλήττει καίριους τομείς της ζωής του λαού μας. Πλην της οικονομικής απίσχνανσης και εξαθλίωσης των πολιτών, οι συνέπειές της είναι ολέθριες, πρωτίστως και στον κοινωνικό τομέα. Χιλιάδες συνάνθρωποί μας, δυστυχώς, μη αντέχοντας τη διάψευση των ονείρων μιας ζωής, αυτοκτόνησαν, θύματα ουσιαστικά ενός ακήρυχτου πολέμου. Επιπλέον δεκάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι μεταναστεύουν για αναζήτηση καλύτερης μοίρας. Πολλές οικογένειες, κυρίως οι πολύτεκνες, εξαιτίας των απάνθρωπων μέτρων, αποδιοργανώνονται, γεγονός που εντείνει το υπάρχον δημογραφικό πρόβλημα.

Ακόμη η οικονομική υποτέλεια της πατρίδας μας και η εξάρτησή της από αλλότρια οικονομικά κέντρα, την καθιστά ευάλωτη και στα εθνικά θέματα. Πολλοί μιλούν για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και δη σε μια ‘’ευαίσθητη’’ περιοχή, όπως είναι η Θράκη, στην οποία δρα ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα το Τουρκικό Προξενείο.

Τα παραπάνω θα αναπτύξουν ο Νεκτάριος Δαπέργολας, Δρ. Βυζαντινών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Θεοφάνης Μαλκίδης, Δρ. Κοινωνικών Επιστημών και λέκτορας στο Α.Π.Θ. Θέματά τους αντίστοιχα είναι:

‘’Η Ελλάδα λίγο πριν από την εθνική εκποίηση: Η περίπτωση της Θράκης’’, και

‘’Η οικονομική και πολιτική διάσταση της κρίσης. Η κοινωνική Γενοκτονία στην Ελλάδα’’.

Η ομιλία - συζήτηση θα γίνει στην ΤΕΧΝΗ, στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, στις 7.30΄ μ.μ., σε συνεργασία της ΤΕΧΝΗΣ με τη ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.