Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δεν σώζεται η Ελλάδα χωρίς νέο «κούρεμα», λένε γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα

Την ίδια ώρα που η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζητά «υπομονή» στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, κορυφαία γερμανικά οικονομικά ινστιτούτα τάσσονται υπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Η Κριστίν Λαγκάρντ θέλει να δώσει περισσότερο χρόνο στην Αθήνα προκειμένου εκείνη να μειώσει το χρέος της και καλεί τους Ευρωπαίους να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την υπέρβαση της κρίσης. Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ ζητά περισσότερη υπομονή στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης. Σε δηλώσεις της στο περιθώριο της φθινοπωρινής συνόδου του ΔΝΤ στο Τόκιο υπογράμμισε ότι «θα απαιτηθούν δύο ακόμη χρόνια για να μπορέσει η χώρα να επιτύχει τη δημοσιονομική της εξυγίανση». Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες χώρες που είναι αντιμέτωπες με την κρίση, την Ισπανία και την Πορτογαλία.
H καγκελάριος Μέρκελ αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο αίτημα της κ. Λαγκάρντ, παραπέμποντας για πολλοστή φορά στην έκθεση της τρόικας, η οποία όπως τόνισε «συνιστά τη βάση για την αξιολόγησή μας».

Υπέρ ενός νέου κουρέματος τα οικονομικά ινστιτούταΥπέρ ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους τάσσονται τα κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας, που σήμερα παρουσίασαν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της γερμανικής οικονομίας. Χωρίς ένα νέο κούρεμα, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιτύχει τη δημοσιονομική της εξυγίανση, εκτιμούν τα ινστιτούτα. Μάλιστα ο επικεφαλής του Ινστιτούτου γα την Παγκόσμια Οικονομία που εδρεύει στο Κίελο, Γιόαχιμ Σάιντε, είπε χαρακτηριστικά: «Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα δεν θα σωθεί χωρίς μια νέα αναδιάρθρωση του χρέους της». Για να προσθέσει ότι χωρίς κούρεμα θα είναι πολύ δύσκολο η Ελλάδα να συνεχίσει τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.
Προόδους στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της Ελλάδας διαπιστώνει ο εκπρόσωπος του ινστιτούτου ΙfΟ Κάι Κάρστενσεν: Ταυτόχρονα όμως επισημαίνει ότι οι πρόοδοι της ελληνικής οικονομίας δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο σημαντικές όσο δείχνει μια πρώτη ανάγνωση. Και εκείνος τάσσεται υπέρ ενός νέου κουρέματος και ενάντια στην ενίσχυση της ρευστότητας μέσω νέας οικονομικής βοήθειας.

Deutsche Welle
Σταμάτης Ασημένιος, dpa
Yπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

1 σχόλιο:

  1. Δε ξέρω τη κούρεμα θέλουν να κάνουν αλλά με τα ανοιχτά επαγγέλματα και τα τρομερά μέτρα ανάκαμψης,όλοι θα κουρευτούμε μια κι έξω,ειδικά τώρα που έχουν διαλύσει την υγεία και την παιδεία το κούρεμα απλουστέυεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.