Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Κανονική η χρηματοδότηση για τα κοινωφελή ιδρύματα

Κανονικά θα λάβουν χρηματοδότηση από τον τρέχοντα προϋπολογισμό τα κοινωφελή ιδρύματα, τα οποία έχουν λάβει πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής ‘’Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’’ της Βουλής, με θέμα: «Ιδρύματα παιδικής προστασίας, που απειλούνται με διακοπή λειτουργίας», που πραγματοποιήθηκε, κατόπιν πρωτοβουλίας της Προέδρου της και Βουλευτή Β’ Αθήνας, Κατερίνας Παπακώστα.
Στην Επιτροπή προσήλθαν και ενημέρωσαν τα μέλη της, ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, αρμόδιος για θέματα πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Ευτυχία Μπέκου – Μπαλτά, αλλά και εκπρόσωποι των ιδρυμάτων παιδικής προστασίας, καθώς και της Ένωσης ‘‘Μαζί για το Παιδί’’.
Ο Υφυπουργός Εργασίας, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της γενικής πολιτικής για την πρόνοια, μεταξύ των οποίων, η χαρτογράφηση του συνολικού πεδίου της πρόνοιας στην Ελλάδα και η πιο ουσιαστική και ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, ώστε να γίνεται καταγραφή και των αναγκών και του τρόπου, με τον οποίο θα προκύψουν οι επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αλλά και από όλες τις πηγές χρηματοδότησης.
Η κα Μπέκου, κατά την εισήγησή της, επεσήμανε ότι οι προβλεπόμενοι πόροι, για όλες τις περιφέρειες της Ελλάδος, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής βρίσκονται, ήδη, στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για προώθηση των εντελλομένων, ώστε να δοθούν, στη συνέχεια, στην Περιφέρεια και να γίνει η κατανομή στους δικαιούχους. Σημείωσε επίσης, ότι χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες, ώστε στον επόμενο Προϋπολογισμό, για το 2013, να εξακολουθούν να υπάρχουν επαρκείς πιστώσεις για τη χρηματοδότηση των πιστοποιημένων προνοιακών δομών κοινωφελούς χαρακτήρα.
Η Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δρομολόγηση του θέματος, επισημαίνοντας:
« Χαίρομαι, γιατί η Επιτροπή μας δίνει ουσιαστικά λύση, σε περισσότερα από 15.000 παιδιά, αλλά και σε 1.306 εργαζομένους, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αυτό το δίκτυο κοινωφελών ιδρυμάτων. Αυτή είναι η τάξη μεγέθους και από πλευράς παιδιών, αλλά και από πλευράς εργαζομένων. Εάν η Επιτροπή μας δεν είχε επιληφθεί, έγκαιρα, του θέματος, τότε, θα ετίθεντο σε κίνδυνο όλα αυτά τα παιδιά».
Να σημειωθεί ότι της Επιτροπής είχε προηγηθεί σειρά επαφών της Προέδρου της, Κατερίνας Παπακώστα, με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Ιωάννη Βρούτση, καθώς και με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.