Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Νέες τιμές στα κυλικεία

Σύμφωνα με την 3/2012 Αγορανομική Διάταξη, που ισχύει, από τις 30 Αυγούστου 2012, οι τιμές ορισμένων ειδών, που πωλούνται, σε κυλικεία, αναψυκτήρια, μπαρ, καφέ μπαρ, εστιατόρια και άλλα καταστήματα, που βρίσκονται, σε αεροδρόμια, αθλητικούς χώρους (στάδια, γήπεδα κ.λπ.), αρχαιολογικούς χώρους, επιβατικά πλοία (που εκτελούν πλόες εσωτερικών γραμμών – όχι κρουαζιερόπλοια), επιβατικές αμαξοστοιχίες ΟΣΕ, κινηματογράφους, θέατρα, Δικαστήρια, Νοσοκομεία, Κλινικές, Ευαγή Ιδρύματα, σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, Ιδρύματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, Τεχνικές και λοιπές Σχολές, διαμορφώνονται ως εξής:

ΕΙΔΟΣΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ σε ευρώ με ΦΠΑ
1Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ML, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου0,35
2Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ML εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου0,50
3Τοστ με ζαμπόν και τυρί ή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί, ψημένο ή άψητο1,35
4Τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί, ψημένο ή άψητο1,15
5Καφές ρόφημα ελληνικός μονός1,20
6Καφές ρόφημα γαλλικός φίλτρου μονός1,20
7Καφές ρόφημα εσπρέσο μονός ζεστός ή κρύος (φρέντο)1,35
8Καφές ρόφημα στιγμιαίος (νεσκαφέ φραπέ κ.λπ.) μονός1,20
9Τσάι ρόφημα(ζεστό ή κρύο)1,20

Στα κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, που βρίσκονται, σε Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, ημερήσια και νυχτερινά), ισχύουν οι παρακάτω τιμές, για ορισμένα προϊόντα:

ΕΙΔΟΣΑΝΩΤΑΤΕΣ ΤΙΜΕΣ σε ευρώ με ΦΠΑ
1Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων)1,00
2Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, μαργαρίνης και άλλων)1,25
3Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 50 γραμμαρίων τουλάχιστον0,40
4Τυρόπιτα—σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 130 γραμμαρίων τουλάχιστον, ανά τεμάχιο1,00
5Εμφιαλωμένο νερό των 500 ML, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου0,35
6Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 330 ML τουλάχιστον0,90

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους καταναλωτές, για τις νέες τιμές και συμβουλεύει να ζητούμε, πάντοτε, τα είδη διατίμησης, στους χώρους, που αναφέρονται, παραπάνω. Σε περίπτωση, παραβίασης της νομοθεσίας (π.χ. «Μας τελείωσε το νερό των 500ml» ή «Ο καφές σας είναι μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους» ή «Το σάντουιτς σας περιέχει και σαλάτα αλοιφή, ή μαρούλι, ή ντομάτα» πρέπει να καταγγέλλουμε την επιχείρηση, ώστε να επιβληθούν πρόστιμα και να σταματήσει η παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.