Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν άλλα τέσσερα μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές σε Ιερούς Ναούς και καταστήματα

Εκτός από τους τρεις αλλοδαπούς που είχαν συλληφθεί για «Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών», συνελήφθησαν την 01-09-2012 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, άλλα τέσσερα μέλη της οργάνωσης, αλλοδαποί ηλικίας 22 έως 38 ετών, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έως σήμερα διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα και προανάκριση, οι παραπάνω επτά συλληφθέντες μαζί με άλλους συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, στα πλαίσια της δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας την οποία είχαν συστήσει, διέπραξαν άλλες οκτώ (8) διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπών Ιερών Ναών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και πλήθος κλοπών σε πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, ως ακολούθως:
· Την 23-08-2012, πρώτες πρωινές ώρες, παραβιάζοντας πόρτα εισόδου, εισήλθαν στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμωνος στη Πολίχνη, απ΄όπου αφαίρεσαν ιερά αντικείμενα και το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
· Προ εβδομάδας περίπου, παραβίασαν πόρτα του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμωνος Λαγκαδικίων, εισήλθαν εντός, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα ή χρήματα.
· Ομοίως, το τελευταίο μήνα, εισήλθαν στο Μοναστήρι του Πατρός Παϊσίου, στη Σουρωτή, με σκοπό να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα, πράξη που ωστόσο δεν πραγματοποίησαν.
· Αρχές Ιουλίου 2012, εισήλθαν εντός του Ιερού Ναού Αγίων Θεοδώρων Σερρών και αφού διέρρηξαν ντουλάπι, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ιερά αντικείμενα.
· Μέσα Ιουλίου 2012 παραβίασαν είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο Στρυμωνικό Σερρών, με σκοπό να αφαιρέσουν αντικείμενα, πλην όμως ήχησε ο συναγερμός και αποχώρησαν.
· Την 28-05-2012, πρώτες πρωινές ώρες, διέρρηξαν πόρτα Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στη περιοχή Χαριλάου και αφαίρεσαν πλήθος ταμάτων προσκυνητών.
· Βραδινές ώρες της 22-07-2012, παραβιάζοντας είσοδο Ιερού Ναού Αγίου Αποστόλου του Νέου στη περιοχή του Βόλου, αφαίρεσαν μία εικόνα, πληθώρα ιερά αντικειμένων, τάματα προσκυνητών ενώ προκάλεσαν φθορές και στο Ναό.
· Την 23-04-2012, πρώτες πρωινές ώρες, αφαίρεσαν από τον Ναό της Αγίας Αναστασίας στη Χαλκιδική, τέσσερις (4) λειψανοθήκες και έναν ασημένιο σταυρό.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της δράσης τους τα μέλη της ομάδας, προέβαιναν συστηματικά σε κλοπές πληθώρας αντικειμένων από πολυκαταστήματα της Θεσσαλονίκης, χρησιμοποιώντας τσάντες με εσωτερική επένδυση αλουμινίου προκειμένου να μην ηχούν τα αντικλεπτικά συστήματα των καταστημάτων.
Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ειδών ένδυσης και αρωμάτων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των λοιπών συνεργών και τη διερεύνηση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.