Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Η χορωδία του Πολυπέτρου Παιονίας στο Στείρι Βοιωτίας

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου με μαέστρο τον Αντώνη Παπαδόπουλο, συμμετείχε στη 12η χορωδιακή συνάντηση του Χορωδιακού συλλόγου Στειρίου «Η Στείριδα» στην κοινότητα Στειρίου του δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας στη Βοιωτία. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι χορωδίες «Αμβρυσσός» Διστόμου με μαέστρο τον Γιώργο Κοσμίδη, «Κυριακίου» Λειβαδιάς με μαέστρο τον Παρασκευά Σανιδά και ασφαλώς η διοργανώτρια χορωδία «Η Στείριδα» με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Λέκκα.
Η εκδήλωση έγινε στο αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου του χωριού και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Στείρι - Πολιτιστικός Αύγουστος 2012” που διοργανώνουν η τοπική κοινότητα και οι φορείς του χωριού με αφορμή τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Όλες οι χορωδίες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση παρουσιάζοντας η κάθε μια ένα ξεχωριστό μουσικό πρόγραμμα που ενθουσίασαν το κοινό και δικαιολογημένα απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι διοργανωτές δεξίωσαν τις φιλοξενούμενες χορωδίες στον ίδιο χώρο με παραδοσιακά τοπικά εδέσματα, που παρασκεύασαν οι κάτοικοι του χωριού. Ακολούθησε γλέντι με τραγούδι και χορό έως αργά το βράδυ.
Το επόμενο βράδυ, 18 Αυγούστου, η αποστολή του συλλόγου Πολυπέτρου ξαναεπισκέφτηκε το φιλόξενο Στείρι, αυτή τη φορά προσκεκλημένη από το τοπικό Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών, σε μια εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορό προσφέροντας παράλληλα στο κόσμο την μοναδική βραστή γίδα της περιοχής.
Το δ.σ του πολιτιστικού συλλόγου Πολυπέτρου και τα μέλη που συμμετείχαν στην εκδήλωση αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν του διοργανωτές των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Στείρι - Πολιτιστικός Αύγουστος 2012” , το Σύλλογο Χιονοδρόμων Ορειβατών και ιδιαίτερα το χορωδιακό σύλλογο Στειρίου «Η Στείριδα» για τη μοναδική, αξέχαστη φιλοξενία και εμπειρία που πρόσφεραν στην αποστολή.
Με αφορμή την εμφάνιση της χορωδίας στο Στείρι Βοιωτίας, ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου διοργάνωσε τριήμερη εκδρομή. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν αξιοθέατα του δήμου Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας και της ευρύτερης περιοχής όπως:
Το Μαυσωλείο των θυμάτων της 10ης Ιουνίου 1944 από τα κατοχικά στρατεύματα των Γερμανών στο Δίστομο. Τη μονή του Οσίου Λουκά Στειρίου η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της μεταβυζαντινής τέχνης και αρχιτεκτονικής και περιλαμβάνεται στην κατάλογο τόπων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Την κοσμοπολίτικη και παραδοσιακή Αράχοβα στις πλαγιές του Παρνασσού. Το μουσείο και αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
Ακόμα, το Γαλαξίδι την παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Φωκίδας και την γειτονική επίσης παραθαλάσσια Ιτέα η οποία αποτελεί έδρα του Δήμου Δελφών. Το εργοστασιακό συγκρότημα της εταιρίας Αλουμίνιον της Ελλάδος στον όρμο του Αγίου Νικολάου Βοιωτίας και το παραθαλάσσιο οικισμό Αντίκυρα στο οποίο η αποστολή του Πολυπέτρου διέμενε φιλοξενούμενη από το χορωδιακό σύλλογο και τοπική κοινότητα Στειρίου και το δήμο.
Κατά την επιστροφή στο Πολύπετρο τη τρίτη μέρα του ταξιδιού οι εκδρομείς επισκέφτηκαν την ιστορική Λιβαδειά πρωτεύουσα του νομού Βοιωτίας και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στη μαγευτική κοιλάδα των Τεμπών του Πηνειού Ποταμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.