Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Π. Ψωμιάδης: «Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γιορτάζει με κλειστά μαγαζιά»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το ενδεχόμενο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων της Θεσσαλονίκης για δύο Κυριακές κατά την περίοδο της ΔΕΘ, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι το κορυφαίο κοινωνικό και οικονομικό γεγονός της πόλης, αλλά και της Ελλάδας, που προσελκύει κάθε χρόνο στη μακεδονική πρωτεύουσα χιλιάδες επισκέπτες από το εσωτερικό και το εξωτερικό, δίνοντας μια μοναδική προοπτική εξωστρέφειας στην πόλη.
Σε μια εποχή όπου η τοπική οικονομία δοκιμάζεται από τις τραγικές συνέπειες της ύφεσης και η αγορά βουλιάζει, επιμένω στην πρόταση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές της Έκθεσης, στις 9 και 16 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα, όπως προτείνω εδώ και τέσσερα χρόνια, με δεδομένη πάντα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη σύμφωνη γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.
Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να γιορτάζει με κλειστά μαγαζιά. Είναι προφανές, πως τα τεράστια προβλήματα του εμπορικού κόσμου δεν πρόκειται να λυθούν ως δια μαγείας. Παράλληλα, όμως, πρέπει κάτι να κάνουμε, αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Με τα ΟΧΙ δεν πάμε μπροστά.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται ώστε να κρατήσουμε τους επισκέπτες μέσα στην πόλη και να δώσουμε πολύτιμες «ανάσες» στην αγορά. Υπάρχουν τρόποι να κερδίσουν οι έμποροι χωρίς να χάσουν οι εργαζόμενοι. Απαιτείται, όμως, συνεννόηση, σεβασμός και ειλικρινής διάλογος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.