Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Ψήφισμα γενικής συνέλευσης Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας


Η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που συνήλθε σήμερα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ενέκρινε με ευρυτάτη πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα.
Ενόψει του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα, λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην οποία ήδη έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας μετά τις διαδοχικές περικοπές χρηματοδότησης και της πρόσφατης απόφασης της Κυβέρνησης για νέα περικοπή, τα αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν:
  1. Στη συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, που καθορίστηκε για την ερχόμενη Τετάρτη, να εξεταστεί το ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο σήμερα λειτουργούν οι Δήμοι της χώρας και να απαιτήσουμε τη δέσμευσή του για τη μη συνέχιση των περικοπών χρηματοδότησης και την πλήρη απόδοση όλων των θεσμοθετημένων πόρων που έχουν παρακρατηθεί.
  2. Να πραγματοποιηθούν συναντήσεις του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της ελληνικής Βουλής προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως ο πολιτικός κόσμος της χώρας για τους κινδύνους που προκύπτουν για την ελληνική κοινωνία από τον περιορισμό των δραστηριοτήτων των Δήμων, που δυστυχώς έρχεται ως απόρροια του δραστικού περιορισμού στη χρηματοδότησή τους.
  3. Να επιδιωχθεί συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Τρόικα, προκειμένου να επιδιωχθεί η πλήρης ενημέρωση τους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές περικοπές της χρηματοδότησης αλλά και για τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι της χώρας τόσο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της ανακούφισης των ασθενεστέρων κοινωνικών ομάδων όσο και σε αυτόν της Ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.
  4. Να ενταθεί άμεσα η ενημερωτική καμπάνια της ΚΕΔΕ (μέσα από εφημερίδες, Ραδιοτηλεοπτικά και Διαδικτυακά μέσα) ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες που είναι πάντα οι παραλήπτες κάθε δημοτικής δραστηριότητα.
  5. Οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας να παραμείνουν συμβολικά κλειστοί , ως κίνηση διαμαρτυρίας  την ερχόμενη Πέμπτη, ημέρα του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Η κινητοποίηση θα επικαιροποιηθεί από το ΔΣ της ΚΕΔΕ, το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και ανάλογα με τα αποτελέσματά της.  
  6. Να καθοριστούν από το κυρίαρχο Σώμα της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που είναι το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι συγκεκριμένες μορφές των δυναμικών κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά το Συνέδριο.
  7. Να κατατεθούν προσφυγές στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι σαφές ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπονται από τα Διεθνή Κείμενα, όπως η Ευρωπαϊκή Χάρτα της Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου