Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πως θα πάρετε τα χρήματά σας από φάρμακα που πληρώσατε από την τσέπη σας!

Το “εμπάργκο” των φαρμακοποιών στον ΕΟΠΥΥ που είναι σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας, έχει αναγκάσει εκατοντάδες ασθενείς να πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους. Ο ΕΟΠΥΥ δίνει τη δυνατότητα για επιστροφή των χρημάτων εφόσον βεβαίως οι ασθενείς υποστούν και την ...απαραίτητη γραφειοκρατία. Διαβάστε τα δικαιολογητικά που απαιτούνται δεδομένου ότι το Σάββατο 25 Αυγούστου συνεδριάζει ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος και προσανατολίζεται για γενίκευση σε όλη τη χώρα της άρσης της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ.
Εκατοντάδες ασφαλισμένοι σε διάφορες περιοχές της χώρας αναγκάζονται μέσα στον Αύγουστο να πληρώνουν τα φάρμακά τους με χρήματα από την τσέπη τους καθώς πολλοί φαρμακευτικοί σύλλογοι δε δίνουν πλέον σκευάσματα δωρεάν λόγω των υπέρογκων οφειλών του ΕΟΠΥΥ.
Πως θα πάρετε τα χρήματά σας πίσω;
Μέχρι την έναρξη εκτέλεσης συνταγών από τα ιδιωτικά φαρμακεία για τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., οι ασφαλισμένοι θα υποβάλλουν δικαιολογητικά στις υπηρεσίες παροχών των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κατάθεση είναι:
1. Πρωτότυπη Συνταγή που δεν εκτελέστηκε στο ιδιωτικό φαρμακείο με την υποχρέωση καταχώρησης από τους ιατρούς στο βιβλιάριο υγείας του ασφαλισμένου. Οι συνταγές που γίνονται αποδεκτές είναι οι ηλεκτρονικές συνταγές μέσω του συστήματος της ΗΔΙΚΑ, οι ηλεκτρονικές συνταγές του Οίκου Ναύτου, και οι χειρόγραφες συνταγές που έχουν συνταγογραφηθεί στο ενιαίου τύπου συνταγολόγιο (πράσινες συνταγές ΕΟΠΥΥ).
2. Προσκόμιση των αντίστοιχων ταινιών γνησιότητας των φαρμάκων.
3. Απόδειξη πληρωμής στο φαρμακείο.
4. Έγκριση από τον ελεγκτή ιατρό (όπου απαιτείται)
Ο ΕΟΠΥΥ θα αποδίδει το ποσό που αντιστοιχεί στην τιμή του φαρμάκου μειωμένο με το ποσοστό συμμετοχής του ασφαλισμένου που έχει αναγραφεί από το θεράποντα ιατρό επί της συνταγής.
Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου ή σε περιπτώσεις διαφορετικής διαδικασίας απόδοσης δαπάνης από αυτήν της κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης οι υπηρεσίες συνεχίζουν να
αποδίδουν δαπάνες με τις υφιστάμενες διαδικασίες τους.
Τώρα πότε ακριβώς θα πάρουν οι ασφαλισμένοι τα χρήματα στα χέρια τους; Μάλλον δεν μπορεί να προσδιορισθεί αυτή τη στιγμή καθώς τα τμήματα παροχών πρέπει να προχωρήσουν στην εκκαθάριση και ενταλματοποίηση και πληρωμή των εν λόγω δαπανών των ασφαλισμένων και να ενημερώσουν τον ΕΟΠΥΥ για το οφειλόμενο ποσό ώστε να αποδοθεί προς τα ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.