Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: Τέλος σε προσλήψεις συγγενών από υπουργούς και βουλευτές

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις προσλήψεις συγγενών από βουλευτές και πολιτικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να παρέμβει προσωπικά και να δώσει εντολή να απαγορευτούν στο εξής ανάλογες αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, εκτός από τον Βύρων Πολύδωρα που διόρισε την κόρη του σε κρατική θέση, όντας μία ημέρα πρόεδρος, και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάνης Τραγάκης βόλεψε στη Βουλή την αδελφή του γαμπρού, την οποία διόρισε ως μετακλητή υπάλληλο.
Έτσι, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το γραφείο του πρωθυπουργού αναφέρονται χαρακτηριστικά τα εξής:
"Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.
Συγκεκριμένα, πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.