Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Γεωργαντάς και Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Ν.Δ. Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Η διασφάλιση της χρηματοδότησης και κατά συνέπεια η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης ήταν ένα από τα πρώτα θέματα με τα οποία ασχολήθηκε με την επανεκλογή του ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς. Μάλιστα η επίσκεψή του στο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης και η συνεργασία του με την πρόεδρο του εκεί φορέα κ. Καράμπαγλη τον περασμένο Ιούνιο συνέβαλε στην πλήρη και σε βάθος ενημέρωσή του.
Τότε ο κ. Γεωργαντάς δεσμεύτηκε ότι θα πράξει παν το δυνατόν για την ικανοποίηση του κύριου αιτήματος του ΚΚΣ που ήταν η διασφάλιση της οικονομικής του ενίσχυσης.
Να σημειωθεί ότι το Κ.Κ.Σ. χρηματοδοτείται από το Κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για το χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους. Είναι αμφίβολο όμως κατά πόσο θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση από το ίδιο πρόγραμμα. Επίσης τμήμα των δαπανών καλύπτονταν από τον ΟΓΑ, μόνο ασφαλιστικό οργανισμό που αναγνώριζε ασφαλιστική κάλυψη σε περίθαλψη παιδιού στο ΚΚΣ.
Ο κ. Γεωργαντάς με συνεχείς παραστάσεις στους αρμόδιους κυβερνητικούς και ασφαλιστικούς συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να πειστούν κυβέρνηση και ταμεία και ήδη το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς χρηματοδοτείται πλέον και από τον κύριο φορέα ασφάλισης (ΕΟΠΥΥ) κατά το μέτρο που ασφαλισμένοι του χρήζουν των υπηρεσιών του Κέντρου.
Είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη αυτή που διασφαλίζει με πάγιο και μόνιμο τρόπο την χρηματοδότηση της λειτουργίας του ΚΚΣ από τα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς να συναρτάται η συνέχιση της λειτουργίας του είτε από την σύνδεσή του με κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα είτε από έκτακτη χρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση.
Βεβαίως τούτο δεν σημαίνει πως επιλύεται το οικονομικό πρόβλημα του ΚΚΣ δοθέντος ότι η χρηματοδότηση από ΟΓΑ - ΕΟΠΥΥ καλύπτει τμήμα μόνο των αναγκών του οι οποίες είναι αυξημένες καθώς αυξήθηκε και ο αριθμός των ωφελούμενων από τις υπηρεσίες του παιδιών. Ο κ. Γεωργαντάς σε πρόσφατη επίσκεψή του στο ΚΚΣ ενημερώθηκε από τη διοίκηση για τις επιμέρους ανάγκες και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με κάθε τρόπο και να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του. "

1 σχόλιο:

  1. ο τσιτουριδης ειχε εξασφακισει τη χρηματοδοτηση απο τον ογα οταν ηταν υπουργος παντος δε βγηκε να το διατυμπανισει. κακως

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.