Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Έφαγε, ήπιε & εξαφανίστηκε -Παρίστανε τον ιερέα και "φέσωσε" ξενοδοχείο!

Εμφανίστηκε ως ιερέας από τη Νέα Σμύρνη, μαζί με την παπαδιά, κατέλυσε σε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, όμως γρήγορα η συμπεριφορά του άρχισε να ξενίζει... Ο άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ο ιερέας, έφθασε στο ξενοδοχείο, στις 5 Ιουλίου, έχοντας κάνει κράτηση μέσω μεσιτικού γραφείου για διάστημα 10 ημερών. Δύο - τρεις ημέρες μετά, "πετάει" τα ράσα και φοράει "κρεμαστά", θυμίζοντας μάλλον ... παιδί των λουλουδιών, κι αντί για προσευχές, κάνει "τράκα" τσιγάρα από πελάτες του ξενοδοχείου ενώ η σύζυγός του φοράει προκλητικά ρούχα.

Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου, υποψιασμένος τηλεφωνεί στην αστυνομία Ιεράπετρας, όπου φαίνεται πως εκδόθηκε η ταυτότητά του, από όπου τον διαβεβαιώνουν ότι όντως η ταυτότητα αυτή είναι καταχωρημένη και ο συγκεκριμένος άνδρας βρίσκεται στα αρχεία της αστυνομίας ως ιερέας. Πέραν αυτών των στοιχείων, όμως, τίποτα άλλο δε γνωρίζει για το άτομο αυτό η αστυνομία.
Σε κατ'ιδίαν συζητήσεις με τον ιερέα (που κάθε άλλο παρά ιερέα θύμιζε πάντως κατά τη διάρκεια των διακοπών του), ο ίδιος έδειχνε να γνωρίζει για την άφιξη του Μητροπολίτη Αλεξανδρείας στην Κρήτη τον οποίο θα πήγαινε να συναντούσε και πολλές άλλες λεπτομέρειες περί εκκλησίας και μητροπολιτών. Επίσης ανέφερε ότι σπούδασε ιατρική για χάρη των γονιών του και μετά αφιερώθηκε στο Θεό.
Όμως η Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, όπου ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ανήκει, ούτε τον είδε ούτε τον άκουσε ποτέ, όπως πληροφορήθηκε τηλεφωνικά ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου.
Οι μέρες περνούσαν και πλησίαζε η μέρα της προγραμματισμένης αναχώρησης... Μία εβδομάδα μετά την άφιξή του, ο ιερέας ζήτησε άλλο ένα δωμάτιο για τα δυο του παιδιά, που έφθασαν, ενώ είχε ήδη "ρίξει" στον υπεύθυνο του ξενοδοχείου ότι περιμένει το επίδομα αδείας του από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για να πληρώσει το ξενοδοχείο και πως έχει μείνει χωρίς χρήματα, ενώ δε δίστασε ... να του ζητήσει και δανεικά! Η "παρέα" των τεσσάρων (ιερέας, σύζυγος και δύο παιδιά) συμπληρώνεται από μία γυναίκα με εμφανή νοητική στέρηση η οποία δε μιλούσε.
Στις 15 Ιουλίου ο ιερέας ανακοινώνει ότι τελικά θα μείνει ως τις 17, καθώς περιμένει να πληρωθεί για να πληρώσει τη διαμονή του. Στις 17 δίνει παράταση δύο ακόμη ημερών, για τον ίδιο λόγο! Στις 19 Ιουλίου πια, φεύγει, αλλά δεν πληρώνει, λέγοντας ότι θα καταθέσει τα χρήματα την επόμενη ημέρα. Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου επικοινωνούσε με τον ιερέα μέσω κινητών τηλεφώνων. Ο ιερέας μάλιστα τον είχε καλέσει από τρία διαφορετικά νούμερα, τα οποία όμως ήταν απενεργοποιημένα πάντα όταν καλούσαν εκ μέρους του ξενοδοχείου.
Ο ιερέας έχει πια φύγει, οι μέρες περνούν και κατάθεση δεν έχει γίνει, ενώ είναι πια αδύνατη η επικοινωνία με τον άνδρα. Η αστυνομία Ιεράπετρας δεν έχει κανένα επιπλέον στοιχείο, πλην όσων αναγράφονται στην ταυτότητα, κι έτσι ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου αρχίζει ... τη δική του έρευνα, η οποία τον οδηγεί ... όχι στη Νέα Σμύρνη, αλλά σε εστιατόριο στη Σάμο!
Το "βιογραφικό" του άνδρα είναι αποκαλυπτικό... απόφοιτος ΔΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, παντελώς άγνωστος στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδιοκτήτης ... εστιατορίου! Το τηλέφωνο του εστιατορίου στη Σάμο απαντάει ένα κορίτσι που λέει ότι είναι κόρη του. Ο ίδιος παίρνει το τηλέφωνο και απαντάει ότι το ξενοδοχείο θα πληρωθεί στις 2 Αυγούστου, ενώ ζητάει συγνώμη για την αργοπορία! Ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου τον ρωτά ξανά σε ποια μητρόπολη ανήκει, κι εκείνος επαναλαμβάνει "στη Νέα Σμύρνη"!
Χθες, 2 Αυγούστου, κι αφού κατάθεση των χρημάτων δεν έχει γίνει, ο υπεύθυνος του ξενοδοχείου καλεί σε ένα σταθερό τηλέφωνο που βρήκε σε όνομα προσώπου, προφανώς συγγενικού του "ιερέα". Η μητέρα του απαντάει, ενημερώνεται για την κατάσταση, δεν αντιδρά, ενώ ... δε γνωρίζει σε ποια μητρόπολη ανήκει ο γιος της.
Μετά από λίγο φθάνει μήνυμα από τον ίδιο, όπου αναφέρει ότι η πληρωμή θα γίνει στις 14 Αυγούστου, οπότε θα πληρωθεί ... από την Εκκλησία...

2 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨ΜΕΓΑΛΕΙΟ" ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...ΑΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.