Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Το "Άρρωστο" πείραμα συνεχίζεται...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αυτόχειρες, πεινασμένοι, εξαθλιωμένοι, άνεργοι, μετανάστες, καταχρεωμένοι, καταθλιπτικοί, τρόφιμοι ψυχιατρείων, μερικά μόνο από τα τραγικά αποτελέσματα του πειράματος στο οποίο συμμετέχουμε όλοι οι Έλληνες, ...  από το Μάιο του 2010.

Ένα πείραμα με όρους σαφείς που όπως όλοι έχουμε καλά καταλάβει εξελίσσεται σε δόσεις, μικρές, καθημερινές, όχι πάντα σταθερές, ένα πείραμα που σαν χταπόδι απλώνει τα πλοκάμια του παντού.
Σε νέους, ηλικιωμένους, μεσήλικες, σε εργαζόμενους , άνεργους, ενώ ο βασικός κανόνας είναι ένας : η καθημερινότητα των Ελλήνων πρέπει να είναι αβάσταχτη, οι Έλληνες πρέπει να βιώνουν καθαρά '' το σοκ και δέος'', πρέπει να ζουν μέσα στην ανασφάλεια και το φόβο, με πληροφορίες που έρχονται από παντού και που μιλούν για μέτρα που δεν προσδιορίζονται ποτέ αμέσως, αλλά αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια μας σαν δαμόκλειος σπάθη, ακριβώς γιατί αυτοί είναι οι κανόνες του πειράματος. Πρέπει να ζούμε μέσα στο φόβο, την ανασφάλεια και τη διαρκή απειλή. Μιλούν για περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και αυτές ποτέ δεν καθορίζονται αμέσως, αλλά πάντα αργά και βασανιστικά. Δεν κόβουν μια και καλή τα ποσά, αλλά λίγο-λίγο, σιγά-σιγά, ακριβώς για να βλέπουν την αντίδραση των πειραματόζωων σε κάθε στάδιο. Ψαλιδίζουν τα εισοδήματα και όσο τα ψαλιδίζουν ταυτόχρονα αυξάνουν φόρους, εφευρίσκουν χαράτσια και περιμένουν να δουν πόσο καλά αντιδρούμε όταν μας στέλνουν όλα τα ''μπιλιετάκια '' μαζί. Και όσο βλέπουν την απόγνωση των εξουθενωμένων πια πολιτών, το ηλεκτροσόκ συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, με μεγαλύτερο πείσμα , με μεγαλύτερο παραλογισμό. Παράλληλα, κλείνουν νοσοκομεία, στερούν από τους αρρώστους τα φάρμακα τους, τι άλλο μπορεί να είναι αυτό παρά ένα σχέδιο με στόχο προφανή την αργή ,αλλά σίγουρη πορεία προς τη φυσική εξόντωση ;
Και το πείραμα συνεχίζεται και καλά κρατεί, αφού, όπως όλα δείχνουν τα πειραματόζωα είναι '' σκληρά καρύδια '' και αντιστέκονται, πολύ περισσότερο απ΄όσο είχαν προβλέψει αρχικά οι επινοητές '' Μένγκελε '' αυτού του'' βρώμικου'' όσο και ''άρρωστου'' πειράματος.

fimotro.blogspot.gr


ΤΟ '' ΑΡΡΩΣΤΟ '' ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.