Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Αστυνομίας για τα επεισόδια στη Χαλκιδική

Χθες (05.08.2012) κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγιάς και στην Ιερισσό Χαλκιδικής, άτομα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατούσαν ξύλινα ρόπαλα, προκάλεσαν επεισόδια, φθορές σε υπηρεσιακά οχήματα, στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης.
Αρχικά, μεσημβρινές ώρες στην περιοχή Χονδρό Δένδρο Μεγάλης Παναγιάς ομάδα ατόμων επιτέθηκε διαδοχικά και με σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα, προκάλεσε φθορές σε τρία περιπολικά οχήματα εκ των οποίων το ένα κάηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν εμπρησμοί εκ προθέσεως τουλάχιστον σε είκοσι σημεία στην ευρύτερη δασική και χορτολιβαδική έκταση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων, προς αποφυγή τραυματισμών ενώ σε πολλές περιπτώσεις συνόδευσαν πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να φθάσουν ακώλυτα στους χώρους εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Oι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το σημείο περί την 18:00΄ ώρα χθες, ενώ κατά την αποχώρησή τους άτομα προκάλεσαν απρόκλητα σωματικές βλάβες σε βάρος 29χρονου ημεδαπού στην Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής και στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές με τη χρήση βόμβας μολότωφ σε λεωφορείο ιδιωτικής εταιρείας, που ήταν σταθμευμένο στο Γομάτι Χαλκιδικής.
Ακολούθως, βραδινές ώρες χθες ομάδα ατόμων μετέβη στην Ιερισσό στήνοντας οδόφραγμα και ανάβοντας φωτιές σε διάφορα σημεία, προκάλεσαν φθορές στο Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού και εισήλθαν στο Δημαρχείο του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και επιτέθηκαν κατά αστυνομικών δυνάμεων που είχαν διατεθεί για την προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση και την απώθηση των επιτιθεμένων προέβησαν εκ νέου σε χρήση δακρυγόνων μέσων.
Oι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν από το σημείο περί την 23:20΄ ώρα χθες και επικράτησε ησυχία.
Από τις σφοδρότατες επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί, από πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν δέκα άτομα. Επίσης στα σημεία των επεισοδίων βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός μεταλλικών αντικειμένων (παξιμάδια), δύο σφαιρίδια από μονόβολο, τρεις μη αναφλεγέντες αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί μολότωφ και μία σωστική ρουκέτα – φωτοβολίδα τύπου "αλεξίπτωτο".
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Επίσης, τα αναφερόμενα σε διάφορα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για χρήση πλαστικών σφαιρών από αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν διατεθεί για λήψη μέτρων τάξης, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.