Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Επιστολή Επιμελητηρίου Κιλκίς προς αρμοδίους υπουργούς για την επιστροφή του οφειλόμενου από το Δημόσιο ΦΠΑ

Κύριοι Υπουργοί, Το Επιμελητήριό μας τις τελευταίες ημέρες γίνεται αποδέκτης δραματικών μηνυμάτων από τις εγκατεστημένες στο νομό Κιλκίς επιχειρήσεις σχετικά με το θέμα της επιστροφής οφειλόμενου από το Δημόσιο ΦΠΑ. Ως γνωστόν οι εναπομείνασες στον ακριτικό νομό επιχειρήσεις, προκειμένου να αντισταθμίσουν την δραματική μείωση του κύκλου εργασιών τους στο εσωτερικό, έχουν στραφεί επιθετικά στις εξαγωγές παρουσιάζοντας ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα συνεισφέροντας και στη μείωση του ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών. Τούτο όμως συνεπάγεται γι’ αυτές προκαταβολή μεγάλων ποσών Φ.Π.Α, το οποίο θα έπρεπε να τους επιστρέφεται από το Ελληνικό Δημόσιο. Όμως αυτό δεν συμβαίνει για χρονικό διάστημα πέραν των δύο ετών, με αποτέλεσμα οι εξωστρεφείς αυτές επιχειρήσεις να βιώνουν μία δραματική μείωση της ρευστότητάς τους, για την οποία είναι ανυπαίτιες, αλλά αποκλειστικά ευθύνεται η σιωπηρή κήρυξη στάσης πληρωμών του Ελληνικού Δημοσίου προς το εσωτερικό. Ταυτόχρονα οι εταιρίες αυτές αντιμετωπίζουν, αφενός συνεχώς αυξανόμενα επιτόκια από τις Τράπεζες για τις ήδη υφιστάμενες δανειακές τους υποχρεώσεις, αφετέρου την αδυναμία των τελευταίων να χρηματοδοτήσουν περαιτέρω οποιαδήποτε σχεδόν δραστηριότητα.
Από τις 30/6/2012 όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν οπωσδήποτε τους τόκους εξαμήνου των υφιστάμενων συμβάσεων τους, οι οποίοι είναι καταβλητέοι μέχρι 30/7/2012. Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν με καταγγελθείσες συμβάσεις στον Τειρεσία και εκτός τραπεζικού συστήματος, με αναπόδραστο αποτέλεσμα την διακοπή λειτουργίας τους εντός του 2012. Ταυτόχρονα η μερική έστω επιστροφή του Φ.Π.Α, το οποίο πέραν κάθε νομοθεσίας και χρηστής διοίκησης τους παρακρατείται, θα αποτελούσε άμεση λυτρωτική ενέργεια, που θα απέτρεπε την κατάρρευσή τους εντός των επομένων εβδομάδων. Εάν τυχόν παρέλθει άπρακτη η σύντομη προθεσμία θα ομιλούμε για Βιβλική καταστροφή του επιχειρηματικού ιστού του νομού Κιλκίς, που θα επανέλθει στις δεκαετίες του 1950 με μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν τους συντοπίτες μετανάστες προς το εξωτερικό. Παρακαλούμε όπως τις αμέσως επόμενες ημέρες προχωρήσετε σε άμεση αντιμετώπιση του θέματος, είτε με επιστροφή του οφειλόμενου Φ.Π.Α, είτε με νομοθετική εκχώρηση τους προς τα Τραπεζικά ιδρύματα, καθότι σε διαφορετική περίπτωση θα έχετε εν τοις πράγμασι στερηθεί των σχετικών περί την ανάπτυξη αρμοδιοτήτων σας, διότι πολύ απλά δεν θα υφίστανται επιχειρήσεις στο νομό Κιλκίς. Είμαστε σίγουροι ότι η αίσθηση Εθνικού καθήκοντος, που σας διέκρινε και σας διακρίνει, θα οδηγήσει στο να εισακουσθούν οι εκκλήσεις μας προ μιας ανεπανόρθωτης εθνικής καταστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.