Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς με Υπουργό ΜΑ-Θ

Η πρώτη συνάντηση εργασίας, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.Χρήστου Γκουντενούδη και του νέου Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ.Θεόδωρου Καράογλου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα -στην έδρα του ανασυσταθέντος Υπουργείου στην Θεσσαλονίκη.  Αρχικά, ο κ.Γκουντενούδης ευχήθηκε -στον κ. Καράολγου- καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και ευόδωση των στόχων, προς όφελος όλων των πολιτών της Μακεδονίας & της Θράκης.
Πρώτο θέμα συζήτησης ήταν ο καθορισμός των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, με κοινή τη διαπίστωση ότι το Υπουργείο θα πρέπει να εξασφαλίσει όλες εκείνες τις αρμοδιότητες από τα Υπουργεία των Αθηνών, έτσι ώστε τα περισσότερα ζητήματα να επιλύονται στην Θεσσαλονίκη για την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στη συνέχεια, ο κ.Γκουντενούδης εξέθεσε την υφιστάμενη κατάσταση της περιφερειακής ενότητας, σε όλους τους τομείς και ειδικά στους τομείς των υποδομών και της παραγωγής.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της Π.Α.Θ.Ε. (τμήμα από Α/Κ Χαλάστρας μέχρι Α/Κ Πολυκάστρου). Οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι το έργο είναι εθνικής σημασίας και άμεσης προτεραιότητας, αφού θα εξυπηρετήσει μία περιοχή με μεγάλη οικονομική δραστηριότητα και η οποία αποτελεί την πύλη της Ελλάδας από και προς την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Συμφωνήθηκε ο συντονισμός των προσπαθειών για τη δρομολόγηση των αναγκαίων ενεργειών ένταξης του έργου στο Ε.Σ.Π.Α. και την εξασφάλιση ευρωπαϊκής ή εθνικής χρηματοδότησης.
Τέλος, αποφασίσθηκε να υπάρχει μία στενή συνεργασία και συνεχής ενημέρωση για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και ο κ.Γκουντενούδης απεύθυνε πρόσκληση -προς το κ.Καράογλου- για επίσκεψή του στο Κιλκίς, η οποία και έγινε αποδεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.