Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ σορμπέ βατόμουρο

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» (δειγματοληψία και ανάλυση), και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία σορμπέ βατόμουρου, συσκευασίας 550gr και διαπίστωσε την ύπαρξη καζεΐνης (πρωτεΐνη γάλακτος) χωρίς αυτή να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών του.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για σορμπέ βατόμουρου, με την εμπορική ονομασία «Appassionato Sorbet Cassis BLACKCURRANT», η οποία εισάγεται από την επιχείρηση «BAZAAR A.E.» (Πειραιώς 8, Μοσχάτο). Το προϊόν έχει αριθμό παρτίδας L112688 και ημερομηνία λήξης 11-2013.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στο ανωτέρω συστατικό, να μην καταναλώσουν το εν λόγω προϊόν, η απεικόνιση του οποίου φαίνεται παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου