Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος: «Τα προβλήματα της χώρας δεν εξαφανίστηκαν με το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένουν αναζητώντας λύση, σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο»

Η αντίστροφη μέτρηση της πραγματικής και ουσιαστικής ανάληψης ευθυνών για τους Έλληνες πολιτικούς, ξεκίνησε χθες βράδυ. Θεωρούμε ότι με το αποτέλεσμα των εκλογών μπήκε ένα κατ’ αρχήν τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων μηνών και πιστεύουμε ότι προς στιγμήν έχει απομακρυνθεί ο φόβος για επικείμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) αποτελεί αδήριτη ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση για να ληφθούν επιτέλους οι σοβαρές αποφάσεις που με σταθερά βήματα θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε σταδιακή έξοδο από την κρίση και στην εξασφάλιση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να σχηματισθεί κυβέρνηση μέσα στην ημέρα, χωρίς καμία καθυστέρηση, που θα έχει ως πρώτη προτεραιότητα το σεβασμό των δεσμεύσεών μας και προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης κρίσιμων όρων του μνημονίου.
Για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί εντατικά και να δράσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, προσηλωμένη σε σαφή και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών και με σαφές πολιτικό πλαίσιο της συνεργασίας των κομμάτων που θα την απαρτίζουν. Θέματα όπως: παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, λήψη αναπτυξιακών μέτρων, εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος, αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, αποκρατικοποιήσεις, εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, ενεργειακές συμφωνίες κλπ, μπορούν να αναμορφώσουν τη χώρα, αν βεβαίως αντιμετωπισθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορούν έτσι ν’ ανατρέψουν τη μέχρι σήμερα κακή εικόνα της Ελλάδα στο εξωτερικό.
Βεβαίως, και πάνω απ’ όλα, απαιτείται συλλογική προσπάθεια του Ελληνικού λαού για έξοδο από την κρίση, γιατί τα προβλήματα της χώρας δεν εξαφανίστηκαν με το αποτέλεσμα των εκλογών, παραμένουν αναζητώντας λύση, σε ελάχιστο μάλιστα χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.