Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μεγάλη εκδήλωση στο Κιλκίς για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

"Μνήμη δεν είναι μόνο η συντήρηση της στάχτης, αλλά και η διατήρηση της φλόγας"
Μια μεγάλη εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε χθες  το απόγευμα στην -μικρή όπως αποδείχθηκε- Πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς και κυριολεκτικά ήταν όλοι εκεί. Κόσμος μικρός και μεγάλος, τοπικές αρχές, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, έδωσαν όλοι το παρόν στις ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν φέτος ποντιακά σωματεία του νομού υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 8 το βράδυ με επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού, κατάθεση στεφανιών και εκφώνηση ομιλίας από τον κ. Κωνσταντίνο Φραγγίδη πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Στοκχόλμης, που βοήθησε τα μέγιστα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού από την Σουηδική Βουλή. Ακολούθησε μουσικοχορευτικό θεατρικό δρώμενο με θέμα τη γενοκτονία σε σκηνοθεσία του Τάσου Ιωαννίδη, στο οποίο συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι ηθοποιοί.
Eδώ τα λόγια περιττεύουν καθώς το αποτέλεσμα συνεπήρε το κοινό προκαλώντας του ρίγη συγκίνησης. Το μοναδικό θέαμα που ελάμβανε χώρα επί σκηνής πλαισίωναν θαυμάσια και τα αναμμένα κεριά στα χέρια των παριστάμενων τα οποία είχαν φροντίσει να μοιράσουν σε όλους οι διοργανωτές σε μνήμη των 353.000 νεκρών που σφαγιάστηκαν από το κεμαλικό καθεστώς.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική εκδήλωση.



8 σχόλια:

  1. εκ μερους του Πολιτιστικου Συλλογου Ελευθεροχωριου ευχαριστουμε ολους εκεινους που παραβρεθηκαν στην Πλατεια Ειρηνης να τιμησουν ολες εκεινες τις ψυχες που χαθηκαν ...για εμας.... για να περναμε εμεις τωρα καλα!!!!!ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό θα ήταν να αναρτήσετε και την ομιλία του κεντρικού ομιλητή... σημαντικότατες "λεπτομέρειες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε "φασιστες" "ρατσιστες" "ξενοφοβικοι" ρωτησατε την ρεπουση και τον συριζα(και την δημ.αρ βεβαιως) αν συμφωνουν με τετοιες "φασιστικες" εκδηλωσεις;αφου ρε "φασιστες" παντα οι ελληνες φταινε γιατι προαγετε το "μισος" και το "ρατσισμο" σ'αυτην την πολη;τι θελετε δηλαδη να απευθυνει "γραμμα" στους ποντιους το τοπικο στελεχος του συριζα οπως εκανε και με τους χρυσαυγιτες;ντροπη σας ποντιοι που επωαζετε το αυγο του φιδιου...οι ποντιοι μιμηθηκαν τους ιαπωνες και εκαναν χαρακιρι...ποια γενοκτονια μου λετε ρε "ξενοφοβικοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ματσκε σε ολα τα γουστα μεσα εισαι.. μηπως εισαι ο μοναδικος ελληνας του δημοσιου για ολες τις θεσεις και με ολα τα κομματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΤΣΚΕ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ........
      Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΕ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.