Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μάθετε - Ενημερωθείτε... Καλλιεργείστε Βιολογικά

Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων ως επικεφαλής εταίρος του έργου Bio-Brand διοργανώνει, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής - Κολέγιο Περρωτής ημερήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο – ξενάγηση σε βιολογικές καλλιέργειες με τίτλο: «ΜΑΘΕΤΕ – ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ… ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣΤΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ»
Ο πρωτογενής τομέας και η βιολογική γεωργία φαντάζουν αρκετά ελκυστικές επιλογές για ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων, το οποίο επιθυμεί την ενασχόλησή του με τη γεωργία και την επιστροφή στην ύπαιθρο. Για να ξεκινήσει ευοίωνα μια τέτοια επιλογή και να δημιουργηθεί μια γεωργική επιχείρηση, θα πρέπει να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση και κατάρτιση για την όσο το δυνατόν πιο ομαλή ένταξη στο γεωργικό επάγγελμα και στις συνθήκες που το περιβάλλουν.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και μεταποίησης προϊόντων, καθώς και η ενημέρωσή τους για στρατηγικές branding και εργαλεία προώθησης βιολογικών προϊόντων. Στα πλαίσια του σεμιναρίου εγκεκριμένοι εισηγητές από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή - Κολέγιο Περρωτής και από άλλους φορείς θα παρουσιάσουν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την ένταξή του, τόσο στο γεωργικό επάγγελμα, όσο και στη βιολογική γεωργία, ενώ θα αναλυθούν θέματα διαχείρισης γης, βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, μεταποίησης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ξενάγηση σε διάφορα είδη βιολογικών καλλιεργειών από γεωπόνους, οι οποίοι παράλληλα θα αναλύουν τις βιολογικές καλλιεργητικές μεθόδους.
Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή τόσο με γεωπόνους, όσο και με παραγωγούς, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, καθώς και να θέσουν τις απορίες και τις ανησυχίες τους σχετικά με τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

Παρασκευή 8 Ιουνίου
Θεματολογία Σεμιναρίου:

- Ένταξη στο γεωργικό επάγγελμα
- Νομοθεσία και κανόνες πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων
- Καλλιεργητικές μέθοδοι βιολογικών προϊόντων φυτικής προέλευσης
- Βιολογικά προϊόντα ζωικής προέλευσης
- Εμπορία, διακίνηση και Branding βιολογικών προϊόντων
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Development of a common branding scheme for the promotion of organic local products of the cross border region – Bio-Brand” που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”

Εκπαιδευτικό σεμινάριο – Ξενάγηση σε Αγροκτήματα
Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ, ως εταίρος του έργου Bio–Brand διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 ημερήσιο εκπαιδευτικό σεμινάριο - ξενάγηση σε βιολογικά αγροκτήματα. Στόχος της εκπαίδευσης είναι η επαφή των συμμετεχόντων με τον βιολογικό τρόπο καλλιέργειας και η παρουσίαση των κατάλληλων καλλιεργητικών φροντίδων για ορισμένα είδη καλλιεργειών. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε βιολογικά αγροκτήματα και μονάδες μεταποίησης βιολογικών προϊόντων, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις με τους παραγωγούς και τους μεταποιητές και να ενημερωθούν τόσο για τις δυσκολίες του γεωργικού – «βιολογικού» επαγγέλματος, όσο και για τις ευκαιρίες που διαφαίνονται στον κλάδο των βιολογικών προϊόντων.
Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε αγροκτήματα που βρίσκονται στην περιοχή Θεσσαλονίκης – Σερρών και το πρόγραμμα της εκπαίδευσης θα διαμορφωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι εντελώς δωρεάν και οι δαπάνες μετακίνησης των συμμετεχόντων θα καλυφθούν από το έργο. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του έργου “Development of a common branding scheme for the promotion of organic local products of the cross border region – Bio-Brand” που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2007-2013”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.