Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δήλωση Γ. Γεωργαντά για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Ο βουλευτής Κιλκίς της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Η Ελληνική Πολιτεία τιμά με επίκεντρο την 19η Μαίου, επίσημα καθορισμένη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τη μνήμη των 353.000 θυμάτων μιας από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές τραγωδίες του περασμένου αιώνα.  Συμμετέχοντας στις επίσημες και στις εκδηλώσεις των ποντιακών σωματείων τιμούμε συνάμα και την εθνική προσφορά των Ποντίων που φώτισαν με τον ελληνικό πνεύμα τη βόρεια Μικρασία για περισσότερους από 28 αιώνες και αποτέλεσαν την πολιτιστική κοιτίδα που εξαπλώθηκε και ρίζωσε σε ολόκληρη την Μαύρη Θάλασσα.
Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στη μνήμη των θυμάτων που δέχτηκαν τη μήνι της βαρβαρότητας. Στα «δικαστήρια της ανεξαρτησίας» και στα «τάγματα εργασίας» δεν θυσιθάστηκαν μόνο εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες του Πόντου. Ηττήθηκε επίσης το φως του πολιτισμού από τη πρωτόγονη και τυφλή δύναμη του ρατσισμού, της φυλετικής καθαρότητας, της εκκαθάρισης της Μικράς Ασίας από τους πανάρχαιους λαούς που προϋπήρξαν αιώνες πριν τους Τούρκους. Ήττήθηκε όμως προσωρινά.
Οι Πόντιοι άντεξαν όπως αντέχει, ακόμα και με βαρύ τίμημα, ο Πολιτισμός σε κάθε επίθεση της τυφλής βίας.
Λίγα χρόνια αργότερα, ύστερα και από την μεγαλύτερη εθνική τραγωδία, ο Ποντιακός Ελληνισμός επαναπατρίστηκε στην εθνική του κοιτίδα και αποτέλεσε τη «μαγιά» για την οικονομική και πολιτιστική ανάταση της Ελλάδας και ταυτόχρονα την θωράκιση των βόρειων συνόρων της πατρίδας μας.
Σήμερα ο ποντιακός και γενικότερα ο προσφυγικός ελληνισμός αποτελεί την προμετωπίδα του Έθνους ως πολύτιμη Κιβωτός της πανάρχαιης πολιτιστικής του κληρονομιάς.
Με την εργατικότητα, το καινοτόμο πνεύμα, την έφεση στη μάθηση και με σεβασμό στις αξίες της παράδοσης οι Πόντιοι αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Έθνους στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και στους αγώνες που έχουμε να δώσουμε στο ειρηνικό πεδίο της ανάπτυξης και της προκοπής του τόπου μας.
Αποτίουμε λοιπόν φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και δεσμευόμαστε να εργαστούμε όλοι για να καταστήσουμε τόσο ισχυρή την Ελλάδα μας ώστε η δύναμή της και μόνο να αρκεί για να αποτρέπει κάθε σκέψη επανάληψης ανάλογων επιθετικών ενεργειών.
Αυτό επιτάσσει η ιστορία μας, αυτό το καθήκον τιμά καλύτερα από ο,τιδήποτε άλλο τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας."

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια Γιώργο για την άποψη σου... Ένας ΠΟΝΤΙΟΣ φίλος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.