Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων στην Χαλκιδική

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών για πέντε (5) περιπτώσεις απάτης και τέσσερις (4) απόπειρες
Οι δράστες είχαν συλληφθεί για εξαπάτηση ηλικιωμένης την 06.02.2012 στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 24, 24 και 42 ετών για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απάτης, της απόπειρας απάτης και της κλοπής. Ειδικότερα, μετά από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το χρονικό διάστημα Αύγουστος του 2011 έως και Δεκέμβριος του 2011, εξαπάτησαν πέντε (5) ηλικιωμένους ημεδαπούς, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους τέσσερις (4), χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
Συγκεκριμένα, οι δράστες προσέγγιζαν με όχημά τους στο δρόμο ή στην οικία τους τους ηλικιωμένους, όπου προφασιζόμενοι δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων για πληρωμή της ασφάλειας των αυτοκινήτων τους, προσπαθούσαν να αποσπάσουν από αυτούς, διάφορα χρηματικά ποσά.
Μόνο στις πέντε από τις παραπάνω περιπτώσεις απάτης κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, ενώ συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά μέχρι στιγμής, το χρηματικό ποσό των 3.110 Ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις δράστες, είχαν συλληφθεί την 06.02.2012 στην Ορμύλια Χαλκιδικής για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, αποσπώντας της το χρηματικό ποσό των (550) ευρώ (σχετικό το από 08.02.2012 Δελτίο Τύπου).
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις απάτης και σε άλλες περιοχές.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας κρίνει σκόπιμο να απευθύνει μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:
· Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
· Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
· Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
· Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
· Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου