Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Πρωθυπουργός ο Πικραμμένος – Κάλπες στις 17 Ιουνίου

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί μετά από την τελική απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος. Οι δε εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουνίου. Ο κ. Πϊκραμμένος έχει προσέλθει στο προεδρικό Μέγαρο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλοςπρότειναν να παραμείνει στη θέση του ο σημερινός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ως αξιόπιστος συνομιλητής των εταίρων μας καθω εκκρεμεί και η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες.Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγος της προέδρου της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη. Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για προεκλογικές σκοπιμότητες. Ο κ. Τσίπρας αναδιπλώθηκε και συμφώνησε και αυτός με το όνομα του κ. Παπαδήμου.
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος πρότεινε τον κ. Πικραμμένο, για υπουργό Εξωτερικών τον διεθνολόγο καθηγητή Παναγιώτη Ηφαιστο και υπουργό Εθνικής Αμυνας τον πρώην αρχηγό ΓΕΣ Γιώργο Γράψα.
Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης ζήτησαν αυστηρά υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό την προεδρία δικαστικού.
Ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν προσήλθε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χθεσινό του αποκλεισμό.
Ο νέος πρωθυπουργός μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας θα σχηματίσει κυβέρνηση σε συνεργασία με τον κ. Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου