Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Επιστρέφει την εντολή ο Βενιζέλος, επιμένει για συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ σε οικουμενική

Την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει τη διερευνητική εντολή το μεσημέρι του Σαββάτου, στη 1:00, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλέον δρομολογείται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με όρο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το σχήμα είναι προϋπόθεση.
Μικροκομματικοί υπολογισμοί και αλαζονείες δεν ταιριάζουν σε αυτές τις συνθήκες, είπε, συμπληρώνοντας: «Αλλωστε, αν επαναληφθούν οι εκλογές, τι θα άλλαζε;»

H δήλωση Βενιζέλου«Ο ελληνικός λαός μας είπε στις εκλογές ότι θέλει Κυβέρνηση συνεργασίας. Θέλει τη χώρα στο ευρώ, θέλει εγγυήσεις ασφάλειας. Ο ελληνικός λαός μας είπε την περασμένη Κυριακή ότι θέλει να αποκτήσει και πάλι προοπτική, να δει την κατάστασή του να βελτιώνεται.
»Από τις συζητήσεις που είχα χτες και σήμερα με τον κ. Κουβέλη και τον κ. Σαμαρά, προκύπτει σύμπτωση επί της αρχής γύρω από την πρόταση να σχηματιστεί μια οικουμενική Κυβέρνηση, μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με ορίζοντα διετίας, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, με όριο και με όρο τη συμμετοχή της χώρας στο ευρώ και με στόχο την οριστική υπέρβαση του Μνημονίου έτσι ώστε να πετύχουμε την ανάκτηση της αυτοδυναμίας της χώρας. Άρα τη βελτίωση της κατάστασης για κάθε πολίτη, για κάθε οικογένεια με όσο γίνεται πιο πρακτικούς και άμεσους όρους.
»Αυτό είναι τώρα εφικτό, χάρις στο σκληρό αγώνα που έχουμε κάνει και χάρις στα όσα πετύχαμε. Αυτό είναι τώρα εφικτό, γιατί καταφέραμε να μειωθεί το χρέος, γιατί πήραμε τη νέα δανειακή σύμβαση, 240 δισ. ευρώ συνολικά, γιατί η Ευρώπη έχει αναλάβει κινδύνους, γιατί τώρα υπάρχει προοπτική να πέσει χρήμα στην αγορά για επενδύσεις, για απασχόληση, για ανάπτυξη.
»Η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπα στον κ. Τσίπρα πριν από λίγο, στο σχήμα αυτό, είναι προϋπόθεση που τίθεται. Προϋπόθεση που απορρέει από τη δίκαιη και αναλογική κατανομή της ευθύνης για την αντιμετώπιση της εθνικής κρίσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.
»Η εκλογική άνοδος ενός Κόμματος, είπα στον κ. Τσίπρα, συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη. Αυξημένη ευθύνη, για τη μετατροπή των λόγων, σε έργα. Αλαζονείες και μικροκομματικοί υπολογισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών.
»Άλλωστε αν επαναληφθούν οι εκλογές τι θα αλλάξει από την άποψη αυτή; Τίποτε. Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους.
»Θα ενημερώσω αύριο το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ελπίζω στη φάση των διαβουλεύσεων υπό την προεδρία του κ. Παπούλια, όλοι να σκεφτούν πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.