Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Αυτόπτης Μάρτυς στο Eξωκλήσι Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς.

Μεγάλη Πέμπτη σήμερα, και συνεχίζουμε τη διαδρομή προς την Ανάσταση μέσω του Γολγοθά. Είναι ανάμεικτα τα ανθρώπινα συναισθήματα αυτές τις Άγιες ημέρες. Άλλοι προβληματίζονται που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν έστω ένα κιλό κατσικάκι, άλλοι ετοιμάζονται για μια εκδρομή, και άλλοι είναι προσηλωμένοι στα θρησκευτικά τελετουργικά και έθιμα. Πρόσφατα σε συζήτηση αντροπαρέας, κάποιος είπε το απίστευτο:
" Η Μεγάλη Εβδομάδα για τις γιαγιάδες, είναι ότι το Μουντιάλ για τους άντρες !!" Πολύ αστείο, αλλά και αρκετά αληθινό. Όπως κι αν νιώθετε πάντως, ανάψτε ένα κεράκι όπου κι αν βρεθείτε. Σύμφωνα με τη θρησκεία μας, οι συμβολισμοί του αναμμένου κεριού είναι πολλοί.
Το αγνό και μαλακό κερί συμβολίζει το εύπλαστο της ψυχής μας. Όπως το κερί λιώνει αθόρυβα και φωτίζει, έτσι και εμείς με τη Χάρη του Θεού θα πρέπει να "λιώνουμε" μέχρι τελευταίας πνοής, θυσιαζόμενοι για το διπλανό μας... Να φωτίζουμε και να ευεργετούμε τους γύρω μας, αθόρυβα και χωρίς επίδειξη για χάρη της αγάπης του Χριστού. Τα κεριά επίσης που βρίσκονται μέσα στους Ιερούς ναούς συμβολίζουν το "νεκρό" εαυτό μας. Όταν το βάζουμε όρθιο και αναμμένο στο μανουάλι συμβολίζει τον Αναστημένο Ιησού και ομολογούμε τη δική μας Ανάσταση. Είναι επίσης λαθεμένη η συνήθεια να ανάβουμε πολλά κεριά, δήθεν ότι θα μας σώσουν. Ο τρόπος ζωής μας σώζει, και όχι τα πολλά κεριά..
Πηγή: Omorfa taxidia facebook

4 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς είναι... Να προσθέσω ότι στο εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, έχει γίνει φοβερή δουλειά από την τοπική επιτροπή. Αξίζει μια επίσκεψή μας. Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΚΡΙΒΩΣ.......Να φωτίζουμε και να ευεργετούμε τους γύρω μας, αθόρυβα και χωρίς επίδειξη για χάρη της αγάπης του Χριστού.Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ena keri gia olon ton kosmo h proseyxi metrai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιτέλους !! Ας αρχίσουμε να προβάλουμε τον τόπο μας. Καλό Πάσχα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.