Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη προς Λοβέρδο με θέμα τα προβλήματα των φυσικοθεραπευτών

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φυσικοθεραπευτές εξαιτίας των πρόσφατων μεταβολών στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθείται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Στην επιστολή του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης αναφέρεται στην έντονη διαμαρτυρία της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.). «Η μετάβαση στο νέο σύστημα ασφάλισης και πρόνοιας έχει προκαλέσει σύγχυση τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας», υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης, σημειώνοντας ότι «οι φυσικοθεραπευτές αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης» τόσο εξαιτίας της πολύμηνης καθυστέρησης απόδοσης των αμοιβών τους από τον ΕΟΠΥΥ και από τον ΟΑΕΕ.
Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας ζητά την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας για την άμεση διευθέτηση των σοβαρών ζητημάτων των φυσικοθεραπευτών. «Οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρύθμισης των κρατικών δομών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να διευκολύνουν το έργο των νομοταγών και ευσυνείδητων επαγγελματιών και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων και όχι να τους ταλαιπωρούν και να τους εξευτελίζουν», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δ. Ψωμιάδης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Πρόσφατα έγινα αποδέκτης διαμαρτυριών της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριούχων Φυσικοθεραπευτών (Π.Ε.Ε.Φ.) σχετικά με τις μεταβολές στην άσκηση του επαγγέλματός τους, όπως διαμορφώνονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που προωθείται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Η μετάβαση στο νέο σύστημα ασφάλισης και πρόνοιας έχει προκαλέσει σύγχυση τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας. Οι φυσικοθεραπευτές αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Ταλαιπωρούνται με πολύμηνη αναμονή απόδοσης των αμοιβών τους από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος λόγω ανεπαρκούς οργάνωσης και στελέχωσης αδυνατεί να ικανοποιήσει τα αιτήματα ασθενών και επαγγελματιών.
Από την άλλη πλευρά, οι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές υποχρεούνται να καταβάλλουν ανά δίμηνο τις ασφαλιστικές εισφορές τους στον Ο.Α.Ε.Ε. ενώ ο ίδιος φορέας είναι οφειλέτης τους- τους οφείλει δεδουλευμένα δύο ολόκληρων ετών!!!
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο, χωρίς καμία δυνατότητα ευελιξίας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις τους και στα υψηλά έξοδα των λειτουργικών τους δαπανών. Αδυνατούν να ασκήσουν με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο το επάγγελμά τους προς ανακούφιση εκατοντάδων χιλιάδων ασθενών.
Κ. Υπουργέ,
Το σύστημα της εθνικής μας υγείας και ασφάλισης νοσεί σοβαρά. Οι προσπάθειες δημοσιονομικής εξυγίανσης και μεταρρύθμισης των κρατικών δομών υγείας και κοινωνικής ασφάλισης θα πρέπει να διευκολύνουν το έργο των νομοταγών και ευσυνείδητων επαγγελματιών και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των ασφαλισμένων και όχι να τους ταλαιπωρούν και να τους εξευτελίζουν.
Κατόπιν τούτων και με δεδομένη τη δυσχερή θέση των μελών της Π.Ε.Ε.Φ, σας παρακαλώ να παρέμβετε για την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που προανέφερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.