Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ των ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών»

Στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Ελαιοπαραγωγικών Περιφερειών συμμετέχει πλέον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μαζί με δεκατρείς άλλες ευρωπαϊκές περιφέρειες και την Α.R.E.F.L.H, την Ευρωπαϊκή Συνέλευση Περιφερειών, η οποία αποτελείται από 27 μέλη – παραγωγικά κέντρα, που αντιπροσωπεύουν το 40% της ευρωπαϊκής παραγωγής οπωροκηπευτικών.
Στόχος του Φόρουμ είναι να επηρεάσει τις πολιτικές της Ε.Ε., να προασπίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα στρατηγικά συμφέροντα του κλάδου και να στηρίξει την ελαιοπαραγωγή στις περιφέρειες που συμμετέχουν, οι οποίες φιλοξενούν πάνω από τους μισούς ελαιώνες της Ευρώπης. Η σύμπραξη αυτή δίνει τη δυνατότητα στους ελαιοπαραγωγούς όλης της Ευρώπης να εκφράζουν επίσημα τις θέσεις τους για τις αγροτικές πολιτικές της Ε.Ε., ειδικότερα στις περιπτώσεις που δεν είναι τόσο θετικές για τον κλάδο τους.
Αναλυτικότερα, το Φόρουμ στοχεύει να προωθήσει στρατηγικές συνεργασίας ανάμεσα στις κυβερνήσεις, τον ιδιωτικό τομέα και τον καταναλωτή, που θα εστιάζουν στην αποδοτικότητα, την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα της παραγωγής. Μάλιστα θα δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο τιμών και κόστους παραγωγής, για να ασκεί πίεση για την ενεργοποίηση των μηχανισμών ρύθμισης των τιμών και την αναγνώριση των κρίσεων. Το Φόρουμ θα συντονίζει δράσεις προώθησης και μάρκετινγκ για την προβολή του ελαιολάδου ως ενός υγιεινού προϊόντος, ενώ θα ζητηθεί η εκπόνηση εθνικών προγραμμάτων στήριξης, συγχρηματοδοτούμενων με ευρωπαϊκούς πόρους.
Οι περιφέρειες που συγκροτούν το φόρουμ είναι για την Ελλάδα, οι Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Κρήτης και της Στερεάς Ελλάδας, από την Ισπανία οι περιφέρειες της Ανδαλουσίας και της Καταλονίας, από την Ιταλία οι περιφέρειες της Emilia Romagna, της Puglia, και της Τοσκάνης, από τη Γαλλία οι περιφέρειες της Κορσικής, της Langedoc-Roussillon, της Provence-Cote, της d’Azur-Alpes και της Rhone-Alpes, και από τη Κροατία οι περιφέρειες του Dubrovnik-Neretva και της Istria.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.