Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Επιστολή Π. Ψωμιάδη στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

Επιστολή στον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με την ανάγκη ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε είμαι υποστηρικτής της ενότητας της Κεντροδεξιάς παράταξης. Στη θέση αυτή παραμένω σταθερός εδώ και χρόνια, την έχω δε διατυπώσει πολλές φορές πριν και μετά τις εσωκομματικές προεδρικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.
Παραμένω σταθερός σήμερα περισσότερο από ποτέ γιατί πιστεύω ότι η ενότητα της Κεντροδεξιάς είναι ανάγκη όχι μόνο για την παράταξη αλλά κυρίως για τον τόπο. Για το λόγο αυτό έχω ζητήσει πολλάκις τους τελευταίους μήνες να αναληφθεί από εσάς, ως αδιαμφισβήτητο ηγέτης της Κεντροδεξιάς, πρωτοβουλία πανστρατιάς.
Τώρα είναι ώρα να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη. Δεν περισσεύει κανείς. Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σωθεί ο τόπος, για να δώσουμε το δικαίωμα στο λαό μας να αισιοδοξεί για ένα καλύτερο αύριο. Είναι πατριωτικό και ιστορικό καθήκον. Είναι εθνική ευθύνη.
Αυτή τη στιγμή, που η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την ατμομηχανή στην πολιτική ζωή του τόπου, είναι ιστορική ευκαιρία για την ενότητα της Κεντροδεξιάς παράταξης.
Με αυτά τα δεδομένα, σας ζητώ τώρα, την ύστατη ώρα, να αναλάβετε πρωτοβουλία πριν τις εθνικές εκλογές προκειμένου να υπάρξει έστω μετεκλογική συνεργασία – συγκυβέρνηση των κομμάτων της Κεντροδεξιάς. Δεν πρέπει να επιτρέψετε άλλο την προπαγάνδα που θέλει να επιβάλλει συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να δοθεί συγχωροχάρτι σε ένα ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την καταστροφή της χώρας, σε ένα ΠΑΣΟΚ που αλλοίωσε τα δημοσιονομικά στοιχεία και άνοιξε την κερκόπορτα για να πατήσει πόδι στην Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που ευνόησε τη δημοσιονομική υποταγή της πατρίδας μας.
Ο λαός απαιτεί Δικαιοσύνη, κ. Πρόεδρε, και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. Ξεκαθαρίστε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εθνικών εκλογών. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Το πρώτο μνημόνιο απέτυχε, καθ’ ομολογίαν των Ευρωπαίων εταίρων μας και των τροϊκανών. Είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει και το δεύτερο. Γι’ αυτό τώρα, είναι επιβεβλημένη η διαπραγμάτευση των απαιτήσεων της τρόικα και αυτό μπορεί να αποτελέσει το μεγάλο «όπλο» της ΝΔ. Πείτε, λοιπόν, τώρα το μεγάλο όχι στους εκβιαστές της χώρας και τους υποτελείς τους. Πείτε το μεγάλο όχι σ’ αυτούς που τρομοκρατούν το λαό με το ψευτοδίλημμα «μνημόνια ή καταστροφή», ενώ το πραγματικό δίλημμα είναι «πολιτική εξαθλίωσης ή πατριωτική πολιτική», πολιτική υπέρ του λαού ή υπέρ των ξένων συμφερόντων.
Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Έχετε ραντεβού με την Ιστορία. Έχετε το λαό μαζί σας. Είναι στο χέρι σας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.