Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

«Πολιτική Προστασία» στην Κύπρο από την NOTESIS

Συνεχίζεται η δραστηριοποίηση της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, με την υλοποίηση της θεματικής ενότητας «σύγχρονες αρμοδιότητες των Ο.Τ.Α.».
Διοργανώθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου HILTON park Nicosia το αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με τίτλο «πολιτική προστασία & αυτοπροστασία» -το οποίο υλοποιήθηκε σε δύο τμήματα: ένα για τους υπεύθυνους λειτουργούς πολιτικής προστασίας των Δήμων & των Κυβερνητικών Υπηρεσιών και ένα για τους υπεύθυνους των Κοινοτικών Συμβουλίων.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Μελέτησαν τον ευρωπαϊκό «οδηγό επιβίωσης από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές» και εκπαιδεύτηκαν στις ορθές πρακτικές αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων, των πλημμυρών, των πυρκαγιών, των σεισμών. Παρουσιάστηκαν σχέδια πρόληψης, ενημέρωσης, ετοιμότητας και αποκατάστασης σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών και πλημμυρών, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο τεχνολογικό ατύχημα στο Μαρί (καταστροφή μονάδας ηλεκτροπαραγωγής). Για κάθε (4μελή) ομάδα συμμετεχόντων ακολούθησε ενδοεπιχειρησιακή πρακτική άσκηση 2 ωρών, όπου έγινε καταγραφή των υλικών και ανθρώπινων πόρων, διαθέσιμων για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας και υπήρξε συμβουλευτική υποστήριξη αναφορικά με τα ειδικά σχέδια έκτακτης ανάγκης (αντιπλημμυρική και αντιπυρική περίοδοι). Τέλος, ο κάθε εκπαιδευόμενος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει -μέσω πληροφοριακών εντύπων και βίντεο- χρήσιμες μεθόδους αυτοπροστασίας από παγετό, θύελλα, καύσωνα κ.α.
Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης.



1 σχόλιο:

  1. Μπράβο παιδιά!
    Συνεχίστε με πρωτότυπα προγράμματα.
    Στην Κύπρο,σας θέλουμε κοντά μας. Κοπιάστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.