Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Απόφαση κόλαφος του Πρωτοδικείου Καλαμάτας κατά της ΔΕΗ – Τα τέλη που χρεώνει έχουν καταργηθεί και δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα!

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα σε όσους δεν το έχουν πληρώσει γιατί τα τέλη που χρέωνε η ΔΕΗ έχουν καταργηθεί με νόμο
Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι η καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας” προς την ΔΕΗ, που χρεώνει με τους λογαριασμούς που εκδίδει η επιχείρηση τους καταναλωτές, ενώ το τέλος έχει καταργηθεί.
Συγκεκριμένα στον επίμαχο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η διαταγή από το πρωτοδικείο, το συνολικό οφειλόμενο ποσό έφτανε στις 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχούσε στις “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας”.
Όπως επισημαίνεται από τον Δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας. ‘'προσωρινή διαταγή καθίσταται “απόφαση - οδηγός” για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές''.
Υπογραμμίζεται ότι το τέλος για “υπηρεσίες κοινής ωφέλειας” που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς και το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση του ρεύματος έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.