Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Πολίτες Αριστοτέλη: «Η μετατροπή της Β.Α. Χαλκιδικής... σε Κερατέα, δεν θα περάσει!»

Πότε ο νόμος θα αγγίξει...
τον ηθικό αυτουργό αυτών των εικόνων;
To blog της Πρωτοβουλίας Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει για πρώτη φορά δημοσίως το «Παρατηρητήριο Μεταλλευτικής Δραστηριότητας...» και τους δορυφόρους του!!!
Έπειτα από 5 ολόκληρες μέρες παραληρηματικής προπαγάνδας, ασύστολων ψεμάτων και ανοίκειων απειλών, βρήκαν επιτέλους το κουράγιο να σπάσουν το προστατευτικό τους κέλυφος και να δημοσιεύσουν τη φωτογραφία, που αποδεικνύει τα όσα λέμε ως blog από την πρώτη στιγμή για το πως ξεκίνησαν τα γεγονότα στις Σκουριές την περασμένη Τρίτη.(Δείτε εδώ και εδώ)
Είναι η φωτογραφία, όπου ο «ακτιβιστής» από το Παλαιοχώρι βρίσκεται αντιμέτωπος με την οργή των μεταλλωρύχων, καθώς δευτερόλεπτα πιο πριν κραδαίνοντας το καδρόνι που είχε στα χέρια του, κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος τους για να τους κτυπήσει... Και τα κατάφερε..., δημιουργώντας όλο αυτό το δυσάρεστο σκηνικό, που είχαμε στις Σκουριές.
Ο κύριος αυτός ήταν ο ένας και μοναδικός τραυματίας από την πλευρά των λιθοβόλων –κονταρομάχων του «περιβάλλοντος», ό οποίος μετά την επίθεση που δέχτηκε και εγκαταλελειμμένος από τους «συντρόφους» του, (οι οποίοι αντι να τον βοηθήσουν, τραβούσαν φωτογραφίες και βίντεο...) δέχθηκε τις πρώτες φροντίδες των εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός. Οδηγήθηκε υποβασταζόμενος από τους ίδιους στο ασθενοφόρο, αλλά και αργότερα στο κέντρο υγείας Παλαιοχωρίου, όπου ευτυχώς δεν διαπιστώθηκε κάτι σοβαρό.
Δεν έφαγε ούτε πέτρες, ούτε καδρόνια στο κεφάλι, ενώ επάνω του χτίστηκε ολόκληρη η προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, που βλέπουμε. Με τον ηθικό αυτουργό του τραυματισμού του, τον κ.Τίποτα, να τον περιφέρει απο το κέντρο υγείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, να τον εμφανίζει ως «παράλυτο» ...
Μήπως ακούσαμε ποτέ από την πλευρά τους, ποτέ αυτές τις λεπτομέρειες; Μήπως ακούσαμε ποτέ από την πλευρά τους για τους τραυματίες μεταλλωρύχους; Πάλι καλά λέμε εμείς, που μέσα στον πανικό τους και στην προσπάθεια τους να φέρουν τούμπα την υπόθεση επικοινωνιακά, δημοσιεύουν αυτές τις φωτογραφίες και τα βίντεο.
Γιατί μας δίνουν τη δυνατότητα να αποσαφηνίσουμε στους εκτός ΒΑ Χαλκιδικής, τι ακριβώς έγινε στις Σκουριές, με ντοκουμέντα ήχου και εικόνας. Εν αρχή όμως ο λόγος. Και ο δικός μας λόγος είναι πάντα αληθής. Αντίθετα με τους επαγγελματίες της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης ...
Γιατί ως γνωστόν επιδιώκουν να μετατρέψουν σε Κερατέα τη ΒΑ Χαλκιδική, ενεργοποιώντας εξτρεμιστικά στοιχεία έξω από αυτήν. Η τοπική κοινωνία τους περιφρονεί, εδώ και καιρό. Και αυτό θα συνεχιστεί... και δε θα επιτρέψει σε κανένα να παίξει τέτοια παιχνίδια σε βάρος της.
Πάντως εμείς τους ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά, που βρήκαν το κουράγιο...να πουν την «αλήθεια», μέσα από τη φωτογραφία της οργής... Είναι μια καλή αρχή και ελπίζουμε να συνεχίσουν έτσι... Καθώς το ψέμα τους έχει κοντά πόδια... και ψηλά καδρόνια...
Δείτε εδώ το βίντεο της συμπλοκής με την λεπτομερή περιγραφή, που κάνει σε σχόλιο του αναγνώστης του blog μας.
Ανώνυμος είπε...
http://www.youtube.com/watch?v=GKf9J_JvkE8&list=UUgwCeFO5v3iHJJ5hAOfI5lw&index=1&feature=plcp
0:15 κάτοικος Μ. Παναγίας , όχι εργαζόμενος, με κόκκινη μπλούζα σηκώνει το οδόφραγμα των «οικολόγων» ακτιβιστών. Ο ίδιος άνθρωπος έσπασε το χέρι του και έκανε ράμματα στο κεφάλι του. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που παρουσιάζουν σε φωτογραφίες τους στα blog για δήθεν τραυματία αντιδρώντα, και φαίνεται που περιθάλπεται από εργαζόμενους στο 1:06, όπως και ένας άλλος εργαζόμενος που έφαγε οικολογική πέτρα στο κεφάλι. Στη συνέχεια του 0:15 φαίνεται ποιοι έχουν κράνη και ξύλα στα χέρια και ήταν έτοιμοι για αυτό. Απλά δεν περίμεναν να αντιμετωπίσουν τόσο κόσμο, νόμιζαν πως θα περάσει ο δικός τους τραμπουκισμός.
0:34 εργαζόμενοι κάτοικοι της περιοχής στην πρώτη γραμμή, λίγο πριν την σύραξη, με κομπολόγια και τσιγάρα στα χέρια, όχι πέτρες.
1:38 στο πλάι του οδοφράγματος, πυρομαχικά οικολογικές πέτρες, έτοιμες να ανοίξουν τα κεφάλια των κατοίκων εργαζομένων.
Και το καλύτερο πριν αρχίσουν οι συμπλοκές ακτιβιστής με μαύρη μπλούζα και κόκκινο Χ στην πλάτη( σε άλλα βίντεο) στο 3:46 με μεγάλη πέτρα στο αριστερό του χέρι.
Να ποιοι είναι ποιοι και ποια είναι η αλήθεια.
Αυτά είναι τα δεδομένα ντοκουμέντα, η κρίση δική σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.