Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια – Πάικο προς Ανανία Τσιραμπίδη: «Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, ούτε οι τίτλοι τους καθηγητές»

Ο Δρ. Ανανίας Τσιραμπίδης (Ορυκτολόγος -Κοιτασματολόγος, ομότιμος Καθηγητής Α.Π.Θ.) με δημοσίευμά της 05/03/2012 του σε τοπικά μέσα του Κιλκίς ανέλαβε να ενημερώσει τους πολίτες του νομού για όλα όσα έλαβαν χώρα και ειπώθηκαν κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής στις 16 Φεβρουαρίου 2012. Οι θέσεις του κ. Τσιραμπίδη πάνω στο θέμα των μεταλλείων του νομού Κιλκίς είναι γνωστές: είναι υπέρ της εξορυκτικής και μεταλλουργικής δραστηριότητας. Δεν θα σταθούμε όμως στη θέση του αυτή. Ανεξάρτητα από το αν διαφωνούμε, σεβόμαστε απόλυτα το δικαίωμα του να έχει οποιαδήποτε άποψη τόσο στο θέμα αυτό όσο και σε οποιαδήποτε άλλο.
Όταν όμως αναφέρεται ονομαστικά σε μέλος του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια -Πάικο, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του, ο κ. Τσιραμπίδης ξεπερνάει τα όρια της δεοντολογίας και μετατρέπεται σε έναν κοινό ψεύτη που κρύβεται πίσω από την ιδιότητά του ως καθηγητής. Δυστυχώς για τον ίδιο όμως, ζούμε σε μία εποχή που η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα για άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση τόσο στη μαγνητοσκοπημένη συνεδρίαση όσο και στα πλήρη πρακτικά της
συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
Και πραγματικά αναρωτιόμαστε κ. Τσιραμπίδη: αν μπορείτε να διαστρεβλώνεται κατά αυτόν τρόπο πράγματα που είναι εύκολο να ελεγχθούν από τον καθένα, τι συμπεράσματα θα πρέπει να βγάλουμε όταν μας λέτε πως «υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που μετά την εξόφληση ενός λατομείου ή ορυχείου ή μεταλλίου και την αποκατάστασή του, αισθητικά το αποτέλεσμα να είναι πολύ καλύτερο από πριν» ή ότι «καμία ιδιωτική περιουσία δεν κινδυνεύει από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που προβλέπονται στο μεταλλευτικό κώδικα και αυτό γιατί το ΥΠΕΚΑ, κηρύσσει με πολύ μεγάλη φειδώ, αφού πρώτα εξαντληθεί η διαπραγμάτευση μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που αφορούν, κυρίως, άγονη γη και μακριά από κατοικημένες περιοχές για τις ανάγκες των μεταλλευτικών μεταλλίων, όπως είναι αυτό της περιοχής σας.»
Ναι, ως Μέτωπο Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσσια -Πάικο ζητάμε την ακύρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης δημόσιου μεταλλευτικού χώρου (91.000 στρέμματα) στις περιοχές Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου και Αντιγόνειας Νοµού Κιλκίς. Το ζητάμε γιατί αποτελεί δέσμευση του υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη και ελπίζουμε να έχεις το θάρρος να την πραγματοποιήσει. Άλλωστε υπάρχουν οι τοποθετήσεις και οι ξεκάθαρες αποφάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, του Δημοτικού Συμβούλιου Κιλκίς, της Ιεράς Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου, της Ιερά Μητρόπολις Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, του Ιερού Κοινόβιου Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Δικηγορικού Σύλλογου Κιλκίς, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Κιλκίς, της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΤΕΕ Κιλκίς, της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, της ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, της ΕΛΜΕ Κιλκίς, του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς και άλλων συνολικά 45 φορέων που τάσσονται κατά των μεταλλείων.
Ναι, είμαστε αντίθετοι στην εξόρυξη χρυσού -χαλκού στο Κιλκίς. Όχι από ιδεολογικές αγκυλώσεις, αλλά γιατί ονειρεύμαστε ένα διαφορετικό μέλλον.
Όμως όχι κύριε Τσιραμπίδη, δεν είμαστε αντίθετοι όπως γράφετε “σε οποιαδήποτε εξορυκτική επένδυση όχι μόνο στο Κιλκίς, αλλά και σε όλη τη χώρα”.
Όχι κύριε Τσιραμπίδη, δεν δηλώσαμε “να εισάγουμε τις αναγκαίες πρώτες ύλες από το εξωτερικό”. Η σύγχυση είναι βέβαια δικαιολογημένη: για εσάς οι αναγκαίες πρώτες ύλες είναι ο χρυσός – για εμάς άλλα πράγματα, ξέρετε ψωμί, γάλα, κρέας, σχολεία, περίθαλψη, ε και κάτι σε ελαφριά ψυχαγωγία να μην ξεχνάμε ότι είμαστε και εμείς άνθρωποι!
Αυτά τα λόγια που εσείς γράψατε κ. Τσιραμπίδη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ίσως να σας βόλευε να είχαμε μία τέτοια θέση, αλλά δεν είμαστε εδώ για να σας βολέψουμε. Βολέματα, αλλού θα πρέπει να τρέξετε να αναζητήσετε.

22 σχόλια:

  1. Αστειότητες, ανακοίνωση παιδικής χαράς. Μπας και είστε μέλη του ΚΚΕ και παίρνετε έτοιμες τις δηλώσεις? Καρμπόν ΚΚΕ θυμίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕΤΩΠΟ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ !!!!!!!!

      Διαγραφή
    2. 02:07 PM & 03:28 PM
      Γιατί δε κάνετε και εσείς ένα Μέτωπο ηλιθίων?

      Διαγραφή
    3. 02:07 PM & 03:28 PM
      Και γραφικών, γιατί αυτό καταντήσατε.

      Διαγραφή
    4. Ηλίθιοι και γραφικοιί είστε όλοι εσείς μαζί και επικίνδυνοι επειδή πάτε να οδηγήσετε το Κιλκίς σε μαρασμό.
      Αρρωστοι έ άρρωστοι !

      Διαγραφή
    5. 02:40 AM - Δεν υπάρχετε!!! Τι είναι αυτά που λέτε? «Πάμε να οδηγήσουμε το Κιλκίς σε μαρασμό»? Αποφασίστε τι θέλετε. Δε γίνεται τι μια να μας λέτε πως το Κιλκίς είναι σε χρόνιο μαρασμό και γιαυτό το λόγο πρέπει να γίνουν τα μεταλλεία και να πάμε αλλού να κάνουμε αγροτοπόλες και την άλλη να κατηγορείτε εμάς πως θα φέρουμε το μαρασμό? Τελικά είναι σε χρόνιο μαρασμό το Κιλκίς ή θα φέρουμε εμείς το μαρασμό?
      Αρρωστοι έ άρρωστοι !

      Διαγραφή
    6. 0500 δεν είστε απλώς άρρωστοι, είστε ψυχιατρική περίπτωση, διότι κοντά σ' όλα τ' άλλα δεν καταλαβαίνετε τι γράφουν οι άλλοι μιάς και από ό,τι φαίνεται δε γνωρίζετε και ελληνικά !
      Διάβασε την ασυναρτησία που έγραψες παραπάνω και θα καταλάβεις οτι δεν ξέρεις τι σου γίνεται από τη στενομυαλιά και τον ακραίο τυφλό φανατισμό σου ! Διαβάζετε μία αντίθετη άποψη και κάνετε εμετό ! Αν είναι δυνατόν !
      Μία κουβέντα μόνο. Είναι τόσο απλό να καταλάβεις οτι σε ένα Κιλκίς ήδη ρημαγμένο από την ανεργία από τα εργοστάσια που κλείνουν, τα άλλα που διώχνουν κόσμο, το στρατό να υπολειτουργεί, τα μαγαζιά να κλείνουν, τα σπίτια να μην ενοικιάζονται, τους νεολαίους να παίρνουν το δρόμο της ξενιτειάς κλπ, προέκυψε μία μοναδική ευκαιρία για 300 - 400 νέες θέσεις τουλάχιστον και εσείς φαγωθήκατε να σβήσει και αυτή η προοπτική.
      Εγινα κατανοητός τώρα ? Και όταν διαβάσεις το κείμενο μην κάνεις πάλι εμετό.

      Διαγραφή
    7. 05:12
      Άλλοι κάνουν εμετό με όσα γράφουμε
      Αφού θέλεις συζήτηση με ελληνικά ξεκίνα απαντώντας
      Έχει ειπωθεί και από άλλον αλλά είναι και δική μου άποψη. Αύριο αν γίνει μεταλλείο ολόκληρη η Ελλάδα πάλι φως στο τούνελ δε βλέπω. Πρέπει να αλλάξουν πολλά για να μπορέσουν να γίνουν τέτοιες σοβαρές επεμβάσεις στη χώρα μας (έλλειψη εμπιστοσύνης στους εκλεκτικούς μηχανισμούς, έλλειψη εμπειρίας της κοινωνίας και πολλές άλλες ελλείψεις). Και αυτό θέλει χρόνο. Να ξέρεις πως ούτε εγώ είμαι κατά των εξορύξεων . Δεν είμαι όμως και υπέρ γιατί γνωρίζω πως ένα κράτος που πήγε να περάσει νύχτα το συγκεκριμένο θέμα κάνοντας δεκάδες λάθη τώρα που το πήραμε χαμπάρι έρχεται και μου λέει πως θα τα κάνει όλα καλά και πως πρέπει να το εμπιστευτώ. Δε το εμπιστεύομαι.

      Τώρα για αυτά που αναφέρεις
      Το «300 - 400 νέες θέσεις τουλάχιστον» από προκύπτει όταν οι ίδιοι υπάλληλοι του υπουργείου λένε πως αφού ολοκληρωθεί η έρευνα τότε θα μας πουν σε πόσα από τα 91.000 στρέμματα θα γίνει επέμβαση άρα και πόσοι θα δουλέψουν, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
      Το «φαγωθήκατε να σβήσει και αυτή η προοπτική.» Εγώ δε θέλω να μου πεις από πού προκύπτει πως είναι προοπτική (για μένα δεν είναι.) Θέλω να μου πεις όμως το πόσο παραπάνω θα διασφαλίσει τις συνθήκες της εξόρυξης ο συγκεκριμένος αγώνας (αν αποτύχει). Έχεις προσέξει πόσες παραπάνω δεσμεύσεις και αλλαγές προς το ‘’καλύτερο’’ έχουν γίνει (ποσοστό Δήμων, επιτροπή που θα ελέγχει το έργο και αυτοί που θα την αποτελούν θα κατάγονται από εδώ και τόσα άλλα που θα τάξει ο Μανιάτης?). Αν δεν υπήρχαν αυτοί που είναι κατά σε όλη την Ελλάδα (και το Μέτωπο μαζί) ΤΙΠΟΤΑ από αυτά δε θα λεγόταν. Οπότε εσύ που καταλαβαίνεις Ελληνικά σκέψου μήπως πρέπει να μας λέτε και κανένα ευχαριστώ που και που.
      Υ.Γ. Το ‘’καλύτερο’’ το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί όταν σμπαραλιάζεις ολόκληρα βουνά δεν υπάρχει καλύτερο και χειρότερο. Η καταστροφή είναι μη αναστρέψιμη και είναι άσχημο πράγμα. Για αυτό επιμένω και λέω πως δε χρειάζεται να γίνουν οι εξορύξεις.
      Υ.Γ. Μας έχουν βάλει σε ένα δρόμο και θεωρούμε πως είναι μονόδρομος . Δεν είναι μπορούμε να κάνουμε αναστροφή και να πάρουμε άλλο δρόμο. Ο Αλέκος το έχει πει επανειλημμένα. Να αλλάξουμε το μοντέλο της παραγωγικής διαδικασίας. Εγώ θα προσθέσω να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να έχουμε όλοι δουλειά και να μπορούμε να ζήσουμε αξιοπρεπέστατα. Αυτό όμως θα ξεκινήσει σταματώντας να είμαστε υποκριτές. Οι καθηγητές να δέχονται την αξιολόγηση, αστυνομικοί να περνάν από ψυχίατρο κάθε 3 χρόνια, η δικαιοσύνη να είναι δικαιοσύνη, να αλλάξει ολόκληρη η παιδεία μας και εκατοντάδες άλλα. Κάποιοι πήραν αυτό το θέμα και νομίζουν πως είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δεν είναι. Και πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε πως δεν ήμαστε Σουηδία και Νορβηγία.

      Διαγραφή
    8. 0651 ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΠΑΛΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.
      ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΕΣ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ 'Η ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ Ή ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
      ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΞΟΡΥΞΗ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.
      ΚΑΤ' ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΜΠΑΡΑΛΙΑΣΜΑ ΒΟΥΝΩΝ ΑΦΟΥ ΤΟ 95% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ.
      ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΥΝ ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50, ΣΥΝ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΣΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.
      ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ Υ.Γ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

      Διαγραφή
    9. Για την έλλειψη ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ σίγουρα δεν φταίει το Μέτωπο. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος πήγε να δώσει νύχτα τα μεταλλεία.
      Αυτός ο ίδιος και οι υπηρεσίες του υπουργείου μίλησαν για ΤΟ 95% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑ. Εγώ δεν τους έχω εμπιστοσύνη, μπορεί η εταιρεία να αποφασίσει πως τη συμφέρει επιφανειακή εξόρυξη. Στην προκήρυξη του διαγωνισμού – η οποία είναι και ο μπούσουλας – δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση για ΤΟ 95% ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΡΓΑ.
      Ξεκινάς γράφοντας «ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ» και μετά αμέσως γράφεις «ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΤΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50, ΣΥΝ ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΣΥΝ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ.» Δεν προκύπτουν από κάπου αυτά. Αντίθετα μπορώ να σου πω ένα παράδειγμα. Πριν πολλά χρόνια στην Αξιούπολη ήρθε για να επενδύσει κάποιος κ. Παπαδόπουλος. Υποσχόταν δουλειές σε πάνω από 200 άτομα στο εργοστάσιο πυρομαχικών που ήθελε να κάνει. Ανέφερε επίσης και τα χρήματα που θα άφηναν στο μαγαζιά και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα της περιοχής οι ειδικευμένοι εργάτες που θα έφερνε να δουλέψουν. Το εργοστάσιο το έκανε. Μόλις το ολοκλήρωσε έφερε και 30 λυόμενα σπιτάκια. Εργάτης από την περιοχή δε δούλεψε ποτέ και δραχμή ή ευρώ από τους εξειδικευμένους εργάτες δεν είδε η περιοχή ποτέ. Αυτό είναι παράδειγμα ζωντανό όχι ΘΑ.

      Διαγραφή
  2. 03:28 - Στο ΜΕΤΩΠΟ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ξεχάσατε να γράψετε πως ανήκουν και η ΔΗΜ.ΑΡ. , το ΠΑ.ΣΟ.Κ καθώς και Η Χρυσή Αυγή και οι Πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ.
    Αν μου διέφυγε κάποιο κόμμα ας με διορθώσει κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ατος πα ποίος έν. Ατος ως ορυκτολόγον και κοιτασματολόγον εγρικα ντο φτάει γιόξαμ ερπαξενατα αμον τις αλτς και φταει μας κιφαλ.
    Χάσονατον νέπε τερον το στομανατ, τρανόν εν πολύ θα τρώει.
    Ατόσοι πόντιοι ατον εσέγκαν ασο Κιλκίς;
    Ατον γιάβρουμ ατόν. Ατος έτον ΕΥΚΑΙΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπήκε κανείς από εσάς που εύκολα βάζετε ταμπέλες στον κόπο να δει το video από τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου; Από εκεί μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε τι ειπώθηκε και να τα συγκρίνετε με όσα αναφέρει ο κ. Τσιραμπίδης. Κάντε το σας παρακαλώ και μετά μπορούμε να ξαναμιλήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και παρακολουθήσαμε τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής από το κανάλι της Βουλής. Ο κ. Τσιραμπίδης δυστυχώς για εσάς τα λέει όπως είναι.

      Διαγραφή
  5. Συγκρίνετε την ανακοίνωση με μια του ΚΚΕ. Θα βρείτε πολλές ομοιότητες στον τρόπο γραφής. 5-6 ψευτοοικολόγοι προσπαθείτε να γίνετε οι υπερασπιστές του τόπου με καταστροφολογίες και ασυναρτησίες, αναστατώνοντας τον κόσμο. Το μέτωπο ηλιθίων και γραφικών σίγουρα θα έγραφε λιγότερες μπούρδες αγαπητοί 03:53 και 04:04.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αναρχοδεξιος 03:29
      Εκτός τα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, Χρυσή Αυγή και τους Πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ ακόμη ένα κόμμα έχει ταχθεί με το μέτωπο και μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του.
      Μπορείς να με βοηθήσεις σε παρακαλώ, αν το ξέρεις?

      Διαγραφή
    2. Ποιός σου είπε ότι ασχολούμαι με ψηφοθηρικά κόμματα? Μία πολύ απλή διαπίστωση έκανα, είναι ίδια με ανακοίνωση τύπου ΚΚΕ. Βγείτε δείτε την κοινωνία του Κιλκίς και θα διαπιστώσετε ότι το 80% είναι υπέρ των μεταλλείων ή απλά αδιάφοροι για το ζήτημα. Δεν είστε προστάτες μας, δεν έχουμε ανάγκη από αμαθείς και ημιμαθείς προστάτες. Καταλάβετε το.

      Διαγραφή
  6. Ολους εσάς τους μεταλλειοπερίεργους, σας έχει θυμίσει κανείς αυτό που είπε κάποτε ο Κων/νος Καραμανλής περί σιωπηράς πλειοψηφίας ! Κάποια στιγμή θα ξυπνήσει και θα σας καρπαζώσει αγρίως.
    Το 75 - 80% των Κιλκισιωτών είναι υπέρ του να γίνουν τα μεταλλεία στο Κιλκίς φυσικά με όρους ορθολογικής εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος.
    Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει ένα καθαρό περιβάλλον, όπως δεν υπάρχει άνθρωπος πλήν των εμπόρων όπλων που να μη θέλει την ειρήνη. Και όμως για πολλά χρόνια η ρητορική του Κ.Κ.Ε. περιστρεφόταν γύρω από την ειρήνη δηλαδή το αυτονόητο για να συσπειρώνει κόσμο! Τώρα ασχολούνται με το θέμα των μεταλλείων, έτσι κι αλλιώς προλετάριους θέλουν τους Ελληνες για να έχουν πέραση οι σκουριασμένες, αλλά επικίνδυνες ιδέες τους. Σε καμία χώρα που υπάρχει πρόοδος δεν υπάρχει ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑνώνυμοςMar 7, 2012 05:30
      Εκτός τα, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ , ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΗΜ.ΑΡ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, Χρυσή Αυγή και τους Πολιτευτές του ΛΑ.Ο.Σ ακόμη ένα κόμμα έχει ταχθεί με το μέτωπο και μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή το όνομά του.
      Μήπως εσύ μπορείς να με βοηθήσεις σε παρακαλώ, αν το ξέρεις?

      Υ.Γ. Άντε, διοργανώστε κανένα συλλαλητήριο ή ημερίδα για να μάθουμε και ποιοι είστε.

      Διαγραφή
  7. οταν πια ανοιξουν τα ματια σας και δε βλεπετε παντου συνομωσιες της αριστερας και κομμουνιστες τοτε ισως καταλαβετε τι συμβαινει στον κοσμο τριγυρω σας, και ποιοι ειναι οι πραγματικοι εχθροι σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοί είναι? Οι εταιρίες? Πάντα πρέπει να υπάρχουν εχθροί γύρω μας? Δεν είναι συνομωσίες, είναι οπισθοδρομισμός και στείρος αρνητισμός και αναθεματισμός. Όταν δε δέχεστε την αντίθετη γνώμη, τότε δεν αξίζετε τον σεβασμό του κόσμου.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή 0830 δε δέχεσαι οτι η Αριστερά δεν έχει μερίδιο ευθύνης για τα όσα τραβάει σήμερα η πατρίδα ? Δεν είναι αυτοί που υποκίνησαν τις μεγαλύτερες απεργίες, που εξέθρεψαν ένα από τα μεγαλύτερα τέρατα της σύγχρονης Ελλάδας τον συνδικαλισμό που μαζί με τη διαφθορά των πολιτικών και των υπαλλήλων του Δημοσίου κατέστρεψαν τη χώρα? Η Αριστερά δηλαδή είναι στο απυρόβλητο ? Αυτοί που χαίρονται σαν το λύκο στην αναμπουμπούλα ?

      Διαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.